L'operació tornada del pont de la Puríssima ha acumulat fins a 25 quilòmetres de retencions a la C-16

El trànsit també s'ha intensificat durant el matí a altres carreteres com l'N-152 a Puigcerdà, l'N-145 a les Valls del Valira i la C-55 a Castellgalí

 Trànsit preveu un retorn d'uns 250.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona amb les màximes complicacions cap a mitja tarda.

Vehicles marxant de la Cerdanya aquest diumenge a mig matí

Vehicles marxant de la Cerdanya aquest diumenge a mig matí / Miquel Spa

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

L'operació tornada del pont de la Puríssima començava a notar-se a les carreteres de la regió central aquest diumenge al matí. Durant els moments més complicats de la jornada, la C-16 en sentit Barcelona ha arribat a acumular 25 quilòmetres de cua, repartits en diferents trams i la C-14, 11. A les 17 h, una de les hores amn major trànsit, la primera registrava uns 16 quilòmetres de retencions, mentre que la segona, 10.

El Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell, destinacions turístiques predilectes, han estat les comarques que més moviment han registrat durant les primeres hores. A les 17 h, el trànsit més intens es registrava al tram berguedà de la C-16. Entre les incidències més destacades hi havia 9,7 quilòmetres de circulació amb aturades entre Cercs i Bagà. També a Cercs, hi ha havia un segon tram amb 2,3 quilòmetres d'afectacions.

Paral·lelament, a Berga, on s'han tancat els accessos Centre i Nord, s'han registrat cues de 2,5 quilòmetres. En aquell moment ja s'havia normalitzat la circulació a la sortida del túnel del Cadí, on hi ha hagut cues de 7 quilòmetres durant gran part del matí. A l'entrada, a Urús, ha incrementat l'afluència de cotxes de nou en sentit sud a les 17 h, quan s'ha tornat a registrar 1 quilòmetre de cua.

La C-14, l'altra gran afectada

Un altre punt on la circulació s'ha complicat especialment és la C-14. Aquí, el trànsit s'ha alentit en un tram d'11 quilòmetres entre Organyà i Ribera d'Urgellet. A l'Alt Urgell, també s'ha mantingut de forma continuada durant el migdia i primera hora de la tarda 1 quilòmetre de circulació complicada a l'N-145, a les Valls del Valira.

Entre les afectacions més destacades a la Cerdanya, a banda de la de la C-16, també s'han format taps de fins a 2 quilòmetres a l'N-152 a Puigcerdà en sentit Berga.

Cap al migdia, el trànsit també ha començat a notar-se a la C-55, al Bages, on a les 17 hores hi havia 3,5 quilòmetres de retencions a Castellgalí, en sentit sud.

Trànsit preveu un retorn d'uns 250.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona amb les màximes complicacions cap a mitja tarda.