El TSJC confirma la condemna de 5 anys de presó per la dona que va matar la cosina a ganivetades al Pont de Vilomara

Rebutja els recursos d'apel·lació de les acusacions particulars on es demanava fins a 20 anys presó per assassinat

L'assassinat va tenir lloc a una casa de la urbanització Marquet Paradís

L'assassinat va tenir lloc a una casa de la urbanització Marquet Paradís / Arxiu / Roger Junyent

ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat els recursos d'apel·lació presentats per les acusacions particulars i confirma "íntegrament" la condemna de 5 anys de presó per a la dona que va matar la cosina a ganivetades al Pont de Vilomara (Bages) l'any 2020. Les acusacions van presentar recurs perquè veien contradiccions entre el que va concloure el jurat popular i la sentència que es va fer pública el mes de maig sobre l'estat psicològic de la condemnada. A més, consideraven que la pena de 5 anys era massa baixa, i, fins i tot, en un dels recursos es demanava una pena de 20 anys de presó per assassinat, i no per homicidi. Contra aquesta decisió encara es pot interposar un recurs de cassació.

La condemnada va assegurar no recordar res durant el judici a l'Audiència de Barcelona amb jurat popular del mes d'abril de 2023. El juliol del 2020 ja va ingressar a un centre penitenciari amb tractament psiquiàtric.

El jurat popular la va declarar culpable d'homicidi al considerar que havia quedat provat que la dona vivia a casa de la víctima i que va ser responsable de la seva mort després d'assestar-li 45 ganivetades en diferents parts del cos . Tot i això, va considerar que en aquella època l’acusada presentava diversos trastorns mentals. Per això no hi van veure traïdoria ni acarnissament en la mort de la seva familiar. Malgrat tot, el jurat popular no descartava "la possibilitat que tingués moments de consciència" i per tant, tancaven la porta a una suspensió de la pena.

La sentència feta pública el mes de maig va concloure que la dona patia trastorns psicòtics, amb símptomes d'inquietud psicomotora, desorientació temporal i espacial, ansietat, confusió i paranoies de persecució.