Una veïna de Santa Margarida de Montbui mor en un xoc frontal a la C-37, a Igualada

La víctima, de 29 anys, viatjava en cotxe per l’Eix Diagonal quan ha topat contra un camió

L’accident ha obligat a tallar la circulació en els dos sentits de la marxa durant més de sis hores 

La zona aproximada de la C-37 on ha tingut lloc l'accident mortal

La zona aproximada de la C-37 on ha tingut lloc l'accident mortal / GSV

Laura Serrat

Laura Serrat

Una veïna de Santa Margarida de Montbui, J.A.R., de 29 anys, ha mort aquest divendres a la C-37, a l’altura d’Igualada, després de xocar frontalment contra un camió en el camí de tornada cap a casa, poc abans de les sis del matí. El sinistre, que ha tingut lloc per causes que s’investiguen, ha obligat a tallar durant més de sis hores la circulació en el punt de l’accident, al quilòmetre 66,5 de la carretera, en els dos sentits de la marxa. 

Els serveis d’emergències han rebut l’avís per l’accident poc abans de 2/4 de sis del matí, després que un turisme xoqués frontalment contra un camió. Fins al lloc dels fets, s'han mobilitzat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han hagut d’excarcerar de l’interior del vehicle la conductora del turisme, que ha mort en el moment de l’impacte, sense que el personal sanitari hagi pogut fer res per salvar-li la vida. 

El sinistre ha tingut lloc per causes que s’estan investigant al quilòmetre 66,5 de l’Eix Diagonal. Es tracta d’un tram on la C-37 fa funcions de ronda d’Igualada cap a Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, just abans de la rotonda que dona accés al municipi de Vilanova del Camí. En aquest punt de la carretera hi ha dos carrils de circulació per a cada sentit de la marxa.

Els Mossos tenen oberta una investigació per esclarir les causes de l’accident. Després de mesurar tots els indicis que es trobaven a la via just després de l’accident, durant els pròxims dies analitzaran la direcció dels vehicles o la velocitat en què anaven just abans del moment de l’impacte per elaborar l’atestat final. 

La C-37, tallada durant més de sis hores

En el punt de l’accident la circulació s'ha mantingut tallada durant més de sis hores, des de poc després de 2/4 de sis del matí fins a les dotze del migdia. Una part dels treballs que han obligat a tallar la via al llarg del matí han consistit a retirar el camió accidentat que s’havia quedat encallat. Poc després de les dotze del migdia, el Servei Català del Trànsit ja ha informat que s’ha restablert la circulació i que els usuaris de la via poden tornar a circular amb normalitat.

Disset víctimes en accidents a la Catalunya central

Un total de disset persones han mort en accidents de trànsit des de principi d’any a les carreteres de la Catalunya central, segons les dades facilitades pels Mossos d’Esquadra, que engloben les comarques del Bages, l’Anoia, el Moianès, el Lluçanès, Osona, el Berguedà i el Solsonès. En la majoria dels casos, la principal causa dels accidents han estat les sortides de via, seguida dels xocs frontals. En el conjunt de Catalunya, amb la víctima d’aquest divendres a Igualada, ja són 145 les persones que han mort en accident de trànsit durant el 2023.