Expulsen a Pakistan el veí de Solsona detingut per enaltir el terrorisme

La Policia Nacional el va detenir, amb catorze persones més, per difondre vídeos per les xarxes socials que incitaven a la violència

Dos agents de la Policia Nacional

Dos agents de la Policia Nacional / POLICIA NACIONAL

ACN

La Policia Nacional ha expulsat al Pakistan catorze individus, entre ells un veí de Solsona, detinguts el 6 de novembre per pertànyer a una organització d’origen pakistanès d’ideologia radical que enaltia actes terroristes. Els expulsats difonien a través de TikTok vídeos que incitaven a perpetrar atacs contra aquells que no respectin al profeta Mahoma i formaven part d'un grup que va cometre un atemptat a París l'any 2020.

La detenció del solsoní es va produir en el marc d'un macrooperatiu que va culminar amb set arrestos entre les ciutats de Barcelona, Badalona, Martorell i l'Hospitalet de Llobregat, a banda de dos a Guipúscoa, dos a València, un a Àlaba i un a La Rioja. Els investigadors, que van actuar de manera coordinada, van detenir els integristes en sortir dels seus domicilis i van intervenir material informàtic i telèfons mòbils.

Segons la Policia, aquest grup revela un nou tipus d'amenaça greu per a la seguretat pública protagonitzada per individus, no vinculats a grups gihadistes com ara DAESH o Al-Qaida, però amb una interpretació de la religió musulmana molt intransigent i rigorista. A través de les xarxes socials exalcen la violència i idolatren les accions terroristes comeses pels seguidors d'aquesta organització.

Les expulsions s'han realitzat d'acord amb la Llei d'Estrangeria i després de l'autorització de l'Audiència Nacional, per la seva participació en activitats contràries a la seguretat nacional, després dels expedients corresponents sota la instrucció, el control i el seguiment de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres. Aquestes infraccions molt greus comporten com a sanció l'expulsió i la consegüent prohibició d'entrada a territori espanyol. A més, tots eren immigrants irregulars.