Demanen 17 anys de presó per un anoienc acusat d'abusar sexualment de la seva neta

Els fets es van produir entre els anys 2009 i 2014 quan la menor acudia al domicili dels avis paterns

L'acusat s'enfronta a 17 anys de presó per violar la seva neta

L'acusat s'enfronta a 17 anys de presó per violar la seva neta / MOSSOS

Laura Serrat

Laura Serrat

La fiscalia demana 17 anys de presó per un anoienc acusat d'abusar de forma continuada de la seva neta. Els fets van tenir lloc entre els anys 2009 i 2014, quan el processat aprofitava les estones a soles amb la menor al seu domicili per fer-li tocaments sexuals i, en una ocasió, arribar a violar-la, segons l'escrit de la fiscalia. Gairebé deu anys després dels fets que es denuncien, l'acusat, que resideix en un municipi de la comarca de l'Anoia que fiscalia no vol fer públic per una qüestió de protecció de dades de la víctima, serà jutjat el pròxim 10 de gener a la secció vintena de l'Audiència de Barcelona per un delicte d'abús sexual i abús sexual continuat a una menor de 13 anys.

Els fets van tenir lloc entre els anys 2009 i 2014 de forma continuada cada vegada que la víctima visitava els avis paterns en el seu domicili durant els caps de setmana. La forma de procedir de l'acusat, segons s'explica en l'escrit de fiscalia, consistia a buscar moments a soles amb la menor, "aprofitant les estones que l'àvia estava en una altra zona de la llar, quan s'acostava a la víctima i, amb l'ànim de satisfer el seu desig sexual, li feia tocaments començant per les cames i arribant fins a la zona dels genitals".

En una altra ocasió, tal com assenyalen les conclusions provisionals de la fiscalia, el processat la va fer seure a la seva falda i, tot dient-li "anem a jugar", li va tocar les cames per arribar de nou fins a la zona dels genitals i fer-li tocaments per sota de les calcetes. L'escrit de la fiscalia subratlla que aquests fets es van repetir de forma continuada durant cinc anys cada vegada que la menor acudia al domicili dels seus avis paterns fins al punt que la víctima no sap concretar els dies exactes en què va patir tocaments per part del seu avi.

D'altra banda, l'escrit de fiscalia fa referència a un episodi que es va produir l'any 2011, quan el processat es trobava amb la resta de la família al domicili de la menor. En un moment de reunió familiar a la sala d'estar, "va proposar a la menor de pujar a la seva habitació a jugar i, una vegada a l'interior, va tancar la porta i es va baixar els pantalons mentre li tapava la boca". Tot seguit, segons la fiscalia, "li va treure la roba i la va penetrar vaginalment i, posteriorment, va abandonar l'habitació deixant sola la menor".

En el seu escrit, la fiscalia fa constar el fet que la menor pateix un trastorn d'estrès postreumàtic a conseqüència dels fets que va viure aquells anys. En les seves conclusions, destaca que l'abús continuat que va viure ha tingut un impacte en la seva vida personal en els anys posteriors, "amb afectació en l'àmbit de la sexualitat i l'estabilitat emocional, fent necessària una atenció psicològica i psiquiàtrica que encara perdua avui en dia".

La fiscalia tipifica els fets d'un delicte d'abús sexual i d'un delicte d'abús sexual continuat a una menor de 13 anys, per als quals demana una condemna de 17 anys de presó, així com la prohibició d'aproximar-se a una distància inferior als 1.000 metres de la víctima, ja sigui al seu domicili, al seu lloc de treball o en indrets que freqüenti de forma continuada, i de comunicar-s'hi per qualsevol mitjà per un temps deu anys superior a la pena de privació de llibertat. També demana una indemnització de 30.000 euros a la víctima pels danys causats. I reclama la inhabilitació per a qualsevol professió o ofici, sigui o no retribuït, que comporti el contacte regular i directe amb menors d'edat per un termini de cinc anys superior al de la duració de la pena de presó imposada en la sentència.

Subscriu-te per seguir llegint