Com puc evitar un incendi de xemeneia?

Bombers de la Generalitat dona 5 consells per evitar que el foc s'estengui

Imatge d'arxiu d'un incendi en una casa de Ger

Imatge d'arxiu d'un incendi en una casa de Ger / Arxiu / Bombers de la Generalitat

Alba Díaz

Alba Díaz

Al gener, tanca la porta i encén el braser. L'arribada del fred i l'encariment del preu del gas fa que moltes llars optin per escalfar la casa amb mètodes convencionals, com ara els focs de xemeneia. Així i tot, s'ha de tenir en compte una sèrie de mesures per evitar que el foc s'estengui i provoqui un incendi. En aquest sentit, el cos de Bombers de la Generalitat fa un seguit de recomanacions per mantenir la seguretat amb les llars de foc.

Primer de tot, aconsellen que l'habitació o estança on hi hagi la llar de foc ha de disposar de ventilació, per evitar problemes de tiratge i l'acumulació de gasos tòxics. Així mateix, cal netejar el tub de la xemeneia almenys un cop l'any per tal d'evitar l'acumulació de sutge.

D'altra banda, cal instal·lar sempre un detector de fums. Si no en disposes, comprovar que, quan te'n vas a dormir o marxes de casa, la llar de foc està apagada. Si no és així, cal col·locar una pantalla mata guspires. També cal allunyar de la llar de foc tots els materials combustibles propers (plàstics, fusta, parquet, catifes...).

Finalment, no cremis fusta tractada i evita fustes resinoses que poden acumular sutge o quitrà.

Totes aquestes mesures formen part d'una campanya informativa emesa a través de Twitter per evitar incendis de xemeneia.