Condemnen un independentista de la Cerdanya després de rebutjar l'ajornament del judici per la llei d'amnistia

El jutjat de Girona li imposa 3 mesos de presó per resistència i una multa de 4.000 euros per delicte de lesions

El tall a l'N-152, al seu pas per Puigcerdà

El tall a l'N-152, al seu pas per Puigcerdà / Alerta Solidària

ACN

El jutjat Penal 3 de Girona ha condemnat a 3 mesos de presó i prop de 4.000 euros de multa a un jove independentista de la Cerdanya que va participar en un tall a l'N-152 en el marc de la vaga general convocada per la Intersindical – CSC el 21 de febrer de 2019. Segons Alerta Solidària, la condemna arriba després de rebutjar la sol·licitud d'ajornament per la possible aplicació de la Llei d'amnistia i haver-se celebrat el judici el passat 18 de desembre.

L'organització destaca que la sentència es va redactar "ràpidament" i el dia 29 ja estava signada emparant-se en els delictes de resistència i lesions. El judici es va celebrar sense l'acusat que ha desobeït les citacions i manté actitud de no col·laborar amb la justícia espanyola.

Els fets se centren en el desallotjament dels Mossos d'Esquadra del tall de l'N-152 al pas per Puigcerdà, el dia de la vaga general del 21 de febrer de 2019. La defensa va sol·licitar l'ajornament del judici per la futurible aplicació de la Llei d'amnistia seguint el precedent de jutjat penal 2 de Girona en el cas conegut com a '21 Raons' però el jutjat penal 3 ho va rebutjar. Els col·lectius independentistes de la Cerdanya han mostrat el seu suport a l'encausat.