Detinguda la mare que va abandonar el seu nadó en un contenidor a Sevilla

La Guàrdia Civil confirma que se li imputa un delicte d'assassinat en grau de temptativa

La nena va ser trobada amb el cordó umbilical encara penjant

La nena va ser trobada amb el cordó umbilical encara penjant / Europa Press

Bruna Segura

La Guàrdia Civil ha detingut la mare biològica del nadó que va ser trobat viu amb el cordó umbilical encara sense tallar en un contenidor de brossa a Los Palacios (Sevilla) el passat 19 de desembre. Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat a ABC que se li imputa un delicte d'assassinat en grau de temptativa.

L'Institut Armat va arrestar la mare biològica dimarts passat, i ara es sotmetrà a proves biològiques per confirmar la seva relació amb la petita. Les investigacions segueixen en curs, com ha indicat la Guàrdia Civil.

El 19 de desembre passat, un veí de Los Palacios va descobrir un nadó viu abandonat amb el cordó umbilical encara penjant quan anava a llençar la brossa. La menor va ser ingressada a l'Hospital de Valme, on va rebre atenció fins que es va donar d'alta i va ser acollida per una família adoptiva.

Per un període provisional de sis mesos, estarà amb ella fins que, seguint tots els tràmits legals i protocols, es produeixi l'adopció definitiva. La primera tinent d'alcalde i delegada de Benestar Social de l'Ajuntament de Los Palacios i Villafranca (Sevilla), Carmen María Molina, va anticipar hores després de trobar la petita que es dirà Nieves, en honor a la patrona del municipi i pel fred que feia aquella tarda-nit en què va ser localitzada gràcies al seu plor.