La clínica estètica Dorsia tanca sense avisar i ‘enganxa’ clients de Manresa

Una cinquantena de clients havien pagat tractaments a l’avançada i ara no troben resposta

La clínica Dorsia de Manresa actualment tancada

La clínica Dorsia de Manresa actualment tancada / Arxiu Particular

Xavi Moraleda/ACN

Clients de les clíniques Dorsia de Manresa i Badalona han denunciat un «tancament abrupte» del centre, que els ha deixat amb tractaments inacabats, però pagats a l’avançada. En aquests moments hi ha 56 clients que es coneix que estan en aquesta situació. Els afectats asseguren que es tracta d’una estafa de «milers d’euros»

Ha nascut una plataforma d’afectats que cada dia incorpora nous casos. Els seus portaveus asseguren que sumant les xifres de tots els afectats, en surten més de 200.000 euros. Dorsia actuava com a marca, però a Manresa i Badalona es prestava el servei amb dues empreses franquícia. 

L’empresa Dorsia va assegurar en un comunicat que la franquícia de Manresa no pertanyia a la seva xarxa des del passat 15 de novembre i la de Badalona, des del dia 27 del mateix mes. El motiu de la seva desvinculació va ser «l’incompliment greu del contracte, incloent-hi impagaments a professionals, proveïdors, administracions públiques i altres», segons va fer saber la companyia. 

A més, la central va assegurar que li va atorgar un «període de gràcia» d’un mes a cadascun dels centres que tenien previst tancar. Així podrien acabar tots els tractaments que estaven duent a terme. Els mercantils dels dos negocis, però, «van incomplir amb la seva obligació de prestar els serveis» de la manera que els havia estipulat l’empresa.

Per tal de no deixar desatesos als clients afectats, la companyia assegura que s’està posant en contacte amb tots ells per oferir-los seguir amb «total normalitat i seguretat» els tractaments que tenien a mitges en alguna altra clínica de la companyia.

Part dels afectats van denunciar, també, «mala praxis» del professionals». Atribueixen als professionals del centre infeccions que han tingut després de les intervencions realitzades». A més, altres pacients van assegurar que, un cop pagades les operacions, les clíniques els hi van ajornar, però abans de fer-les van tancar els establiments. En aquests moments, el centre de Manresa resta tancat, sense cap indici d’activitat, i a la seva porta d'entrada hi ha un senyal que indica que està «tancat per vacances».

La Carla Navarro és una de les afectades de la clínica de Badalona i celebra que l’empresa central s’hagi posat en contacte amb els afectats i que es vulgui fer càrrec de les intervencions que han quedat a mitges i també de la «mala praxis» que hi ha hagut.

Amb tot, lamenta que Dorsia no els doni cap solució als clients que, com ella, van reclamar el retorn dels diners que van pagar. «Per la gent com jo que volem cancel·lar el contracte perquè no ens volem operar amb ells, ens diuen que això pertany a la financera i que ells no tenen els diners», exposa Navarro. Per això, aquesta afectada presentarà una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i va assegurar que moltes més persones que es troben en el mateix cas faran el mateix.