Expulsen una nena de 12 anys d'una escola d'Osona per exhibir un ganivet a l'exterior del centre

Els fets van passar durant una disputa amb un alumne i Educació ha activat el protocol de violències

Imatge d'una aula buida

Imatge d'una aula buida / EP/ANPA IES DE BRIÓN

ACN

L'Institut Escola Carles Capdevila d'Hostalets de Balenyà (Osona) ha expulsat temporalment una alumna de 12 anys després d'exhibir un ganivet a un altre alumne. Els fets, segons ha sabut l'ACN, van passar el 10 de gener a les 8.45 hores a l'exterior del centre i, segons confirma Educació, no hi va haver agressió física.

El menor a qui li va mostrar el ganivet va avisar immediatament el guàrdia municipal que regulava el trànsit i aquest va anar a buscar la nena i la va portar al despatx del director. Finalment se li van intervenir dos ganivets. Educació ha activat el protocol de violències i ha avisat a Inspecció. S'ha posat a disposició del centre l'atenció dels professionals de la Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de Violència (USAV).

Els fets es van produir una estona abans que els alumnes entressin a l'escola, al voltant de tres quarts de nou. Un grup d'alumnes d'entre 10 i 12 anys es trobaven a l'exterior del centre quan una de les nenes va treure un ganivet. L'alcalde de Balenyà, Carles Valls, ha explicat a l'ACN que en cap moment hi va haver contacte físic, tal com també ha deixat clar el Departament d'Educació, i que no va perillar la integritat de cap alumne. Valls ha relatat que, un cop el guàrdia municipal va anar buscar la nena, aquesta estava "espantada" i va "col·laborar en tot moment". Deixa clar que en camp moment la nena va mostrar agressivitat sinó penediment.

L'alcalde remarca que han portat el tema de forma discreta i "amb molta cura" tractant-se d'un cas que afecta menors d'edat. També ha avançat que els serveis socials del municipi n'estan al cas, així com també l'AFA i que hi ha hagut "molta coordinació".

De la seva banda, des de la direcció del centre asseguren que es tracta d'un "cas puntual" i expliquen que els fets van passar a fora de l'escola i fora de l'horari lectiu. Amb tot, aclareixen que han entomat el problema com si hagués passat a dins del centre.