Troben un bebè en bolquers caminant sol pel carrer a Alacant

La mare havia deixat el menor a càrrec d'una altra persona que, suposadament, s'havia quedat adormida

Vista panoràmica del barri antic de Petrer

Vista panoràmica del barri antic de Petrer / ÁXEL ÁLVAREZ

Sara Rodríguez

La Policia Local d'Alacant ha localitzat a Petrer un bebè en bolquers caminant sol pel carrer. Els agents van ser alertats per un veí, que havia observat a un nen seminú i descalçat deambulant pels extraradis de la població, sota la pluja i en unes temperatures molt baixes.

Personats en el lloc dels fets, els agents van corroborar que es tractava d'un nen en bolquers i descalç, a qui el veí havia protegit de la pluja a l'interior del seu vehicle. El nen, desorientat i sense parar de plorar mentre cridava el nom de la seva mare, va ser abrigat i tranquil·litzat per un dels agents, qui va aconseguir que, mitjançant senyals, li indiqués una direcció, dirigint-se immediatament al lloc.

Els agents van aconseguir localitzar la mare, qui, pel que sembla, segons el seu testimoniatge, tornava de portar el pare del bebè al seu lloc de treball. També va relatar que, durant la seva absència, havia deixat el menor a càrrec d'una altra persona que, suposadament, s'havia quedat adormida, ignorant com el menor podia haver obert la porta.

Una vegada a l'interior de l'habitatge, els agents van observar indicis que s'havien estat consumint estupefaents i tot l'interior estava molt desordenat i brut. A més, les explicacions que donaven els adults presents eren contradictòries, segons fonts municipals.

La situació va requerir la presència del personal de serveis socials de l'Ajuntament de Petrer, els qui, després d'una primera entrevista amb els responsables i en defensa de l'interès del menor, van acordar que el bebè quedés sota la tutela de l'àvia materna mentre es duu a terme la corresponent recerca, amb l'assessorament de la Conselleria, per a determinar les possibles responsabilitats.