Els bombers rescaten un gat que es va amagar de l'incendi de València

Els Bombers han retornat a la seva propietària el gat, que s'havia amagat en una fornícula

Andrea i el seu gat Coco amb els bombers que l'han rescatat

Andrea i el seu gat Coco amb els bombers que l'han rescatat / Bombers de València

Redacció

Els Bombers de l'Ajuntament de València han localitzat aquest divendres al matí un gat que ha sobreviscut a l'incendi del complex residencial de Campanar. L'animal, anomenat 'Coco' ja ha tornat amb la seva propietària, Andrea, que l'ha rebut entre llàgrimes, ja que el donava mort per l'incendi, que va calcinar els dos edificis d'habitatges.

No obstant això, i contra tot pronòstic perquè, a més, han passat ja vuit dies, els bombers l'han trobat amagat en una fornícula amb sortides d'aigua de la columna seca de l'edifici, que serveix precisament perquè els bombers puguin fer-la servir en cas d'incendi.

Segons ha transcendit, l'Andrea residia amb el seu gat en el pis 11 de l'edifici sinistrat, i el felí ha aparegut dos pisos més amunt. Es desconeix com ha pogut sobreviure tres dies i sense resultar ferit.

Desorientat

En imatges de la televisió pública À Punt, Andrea ha explicat que estava "dos pisos per sobre del meu" i que per descomptat, després del tràgic succés, "el donava per perdut", com tants altres animals que van perdre en l'incendi i que la Conselleria de Medi Ambient a través de la Direcció General de Protecció Animal, està fent un recompte. Andrea ha reconegut que el gat es troba nerviós i desorientat i l'han traslladat a una clínica veterinària per revisar el seu estat de salut.