Els bombers de Manresa i Guardiola de Berguedà queden tercers en el Concurs de Rescat en Accidents

La prova es va celebrar la setmana passada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Dotacions dels Bombers de la Generalitat

Dotacions dels Bombers de la Generalitat / BOMBERS

Redacció

En una nova edició molt ajustada, els bombers del Parc de Manresa i Guardiola de Berguedà han obtingut la tercera posició en la XIX edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, que des de dijous i fins diumenge es va celebrar a les instal·lacions de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Formaven part de l'equip del GRAT, amb altres parcs com el de Rubí, Terrassa, Granollers o Sant Boi de Llobregat. Al seu davant, hi ha l'equip Físic 3, de Cerdanyola del Vallès, que va quedar en primera posició, i l'equip del Vendrell, el segon classificat.

Els premis es van lliurar en un acte que va tenir lloc després de finalitzar i fer la valoració corresponent de la darrera maniobra del concurs. En la modalitat de la Línia Classificatòria van participar un total de 17 equips de diferents parcs de Bombers de Catalunya. L'acte de lliurament va comptar amb la presència del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort i de l'inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, entre d'altres.

A més, entre els equips participants en la modalitat El repte es va fer el sorteig d'un curs de rescat amb vehicles pesants. Els tres equips guanyadors van ser els equips de Pinetus (bombers de Pineda de Mar), Rubí i l'equip Ens ho fem sols, de Vic.

L'edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit d'enguany, que va ser organitzada pel Cos de Bombers de la Generalitat conjuntament amb l'ISPC, va comptar amb la participació d'un total de 32 equips dels quals 29 de Bombers de la Generalitat, dos dels Bombers de Barcelona i un del Consorci de València.

A més, també va comptar amb la col·laboració de les empreses Seat, Desguaces La Cabaña, que van aportar vehicles, les empreses Lukas, Holmatro, Weber Hilti, que van presentar les seves darreres novetats en material, i Stick Art Studio, que van maquillar les persones que van fer de víctimes en el repte.