El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) impulsa el Premi de Recerca Residents, un guardó per reconèixer els millors protocols de recerca elaborats pels professionals en Formació Sanitaria Especialitzada (FSE) a la comarca de l’Anoia. El premi, que compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut – Catalunya Central i amb el suport de la MIPS Fundació Privada, s’atorgarà en el marc de La Nit de la Professió 2022, el proper 21 d’octubre, organitzada per la filial a l’Anoia l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMCB) i les delegacions a l’Anoia del Col·legi de Metges, el Col·legi d’Infermeres i Infermers, el Col·legi de Farmacèutics, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya.

Amb la creació d’aquest guardó, el CSA, segons expliquen fonts del centre, vol promoure el desenvolupament de projectes de recerca per part dels professionals de la salut que fan la residència a l’Anoia, en l’àmbit de la medicina, la infermeria i la farmàcia, ja sigui en especialitats hospitalàries com d’atenció primària. L’única condició per participar-hi és que els professionals estiguin realitzant la seva FSE a la comarca de l’Anoia, o l’hagin acabat en el darrer any, independentment de la seva especialitat sanitària. Les bases de la convocatòria i el formulari d’inscripció es poden consultar a la web del CSA, a l’apartat de docència i recerca – recerca i innovació.

En total, s’atorgaran dos premis dotats amb un import de 1.000 euros cada un, amb el corresponent diploma acreditatiu. El termini de presentació de treballs finalitzarà el 7 de setembre de 2022 i el jurat emetrà el veredicte en el decurs de la Nit de la Professió i ho haurà notificat prèviament als finalistes. El jurat estarà constituït per dos membres per Consorci Sanitari de l’Anoia, dos del Servei d’Atenció Primària Anoia, un de MIPS Fundació Privada i un de l’ACMCB Anoia, experts en temes de salut i en l’àmbit de la recerca.