El primer nadó del 2023 a la Catalunya central neix a Igualada

La Sabrina, a qui esperaven pel 9 de gener, ha nascut pocs minuts abans de la mitjanit

La Sabrina té un germanet de 3 anys que es diu Aiman

La Sabrina té un germanet de 3 anys que es diu Aiman / HUI

Jordi Morros

Jordi Morros

Havia de ser un regal de Reis i finalment ha sigut el de Cap d’Any.

El primer nadó d’aquest any 2023 a la Catalunya central ha nascut a l’Hospital Universitari d’Igualada. Es tracta de la Sabrina, que ha vingut al món a les 23.52 de l’1 de gener, poc abans de la mitjanit.

En el moment de néixer ha pesat 3,995 quilos i ha fet 51,5 centímetres. Tant la mare com el nadó es troben en bon estat. La Sabrina és la germaneta de l’Aiman, de 3 anys. Els pares són Yolahida i Razak. La família viu a Igualada mateix.

Segons ha explicat la mare a Regió7, no l’esperaven fins el 9 de gener, però «s’ha avançat». Aquest diumenge a la tarda va començar a tenir mal d’esquena, a la panxa i llavors «van venir les contraccions» que cada cop eren més fortes i sovintejades. Cap a les 10 del vespre van anar a l’hospital i en menys de dues hores es va presentar la Sabrina. «Tot va anar molt ràpid. Ni jo m’ho esperava».

La Regió Sanitària de la Catalunya central va ser la que va més va tardar a tenir el primer nadó de l’any 2023. Fins que va néixer la Sabrina fregant la mitjanit. El primer nadó de Catalunya és de Palafrugell. Va néixer quan passava un minut de la mitjanit.