Castellterçol commemora aquest dimecres la festivitat de Sant Antoni Abat, amb actes fins al cap de setmana

El programa enllaçarà amb la Festa Major d'Hivern de diumenge

Festa dels Tres Tombs de l'any passat a Castellterçol

Festa dels Tres Tombs de l'any passat a Castellterçol / ARXIU | JOAN CAPDEVILA

Redacció

Castellterçol donarà aquest dimecres el tret de sortida a la Festa de Sant Antoni Abat, que també preveu activitats dissabte, i que enllaçarà amb la festa major d'hivern de diumenge Com ja és costum, la celebració començarà aquest matí a 1/4 de 10 a la plaça de Cal Llauner amb la tradicional trobada d’agremiats per anar a buscar la bandera. Tot seguit, tindrà lloc l’ofici solemne en honor al sant i la benedicció del panet. Posteriorment, es farà un esmorzar popular dels socis al pavelló amb coca i vi i, a les 12 del migdia es donarà pas als Tres Tombs i la desfilada d’animals, carruatges i tractors a la plaça Enric Prat de la Riba.

Les activitats es reprendran dissabte, 20 de gener, amb un dinar de germanor obert a tothom i, tot seguit, hi haurà el tradicional concert, una degustació de rom cremat i una actuació a càrrec de l’Esbart Rosa d’Abril. La jornada finalitzarà amb el ball, on es farà el canvi de capes.

L'endemà diumenge, 21 de gener, se celebrarà una nova edició de la Festa Major d’Hivern de Castellterçol, en honor a Sant Fruitós. Com cada any, l’esdeveniment inclourà el tradicional esmorzar popular, que tindrà lloc a les 9 del matí a la Plaça Vella, i la missa solemne per la celebració de l’Eucaristia, que es farà a les 12 del migdia a l’església de Sant Fruitós. 

Com a novetat, en aquesta edició, el pavelló municipal acollirà, a les 6 de la tarda, l’espectacle familiar Mon petit cirque, a càrrec de Moi Jordana Companyia de Circ. L’espectacle està finançat pel Consell Comarcal del Moianès.