Artés es mou a ritme de sardanes per 40è any consecutiu

Una dotzena de colles d'arreu del territori català han participat en la jornada

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Més d’una setantena de persones s’han aplegat aquest matí al complex esportiu d’Artés per assistir a la celebració del 40è aniversari del Sarau que organitza cada any l'organització d'Amics de la Sardana d'aquest municipi bagenc

A 3/4 de 12 ha començat el concurs de sardanes que organitza la Federació d’Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Un certamen, com ha explicat la presidenta de l’entitat, Nuri Escudé, dividit en les tres categories: júnior, grans i veterans.

El Sarau Artesenc celebra el seu 40e aniversari amb el concurs de colles sardanistes

Mireia Arso

El jurat ha estat format per experts en sardanes que no són membres de cap de les colles que participa en el certamen. En la categoria dels més menuts, el primer premi ha estat pel grup de Barrufets Dintre el Bosc, de Manresa i la plata se l'ha endut la colla Petits Amunt i Crits, de Terrassa.

Pel que fa a la categoria de grans, la colla Dintre el Bosc ha repetit en la segona posició i la primera l'ha guanyat el grup De Nord a Sud. De veterans hi havia dues categories, la territorial i la lliure: en la territorial ha quedat en primera posició la colla Llaç d'Amistat de Moià i en la lliure la colla Galligans del Geig de Girona. Al Concurs de Colles Sardanistes-31a Copa del Sarau Artesenc, amb la interpretació de La Principal del Llobregat, es van ballar deu peces.

En la categoria de veterans lliure, el segon lloc ha estat per la colla Roques Blaves d'Esparreguera, el tercer per la colla Penedès del Vendrell, en el quart lloc hi ha hagut un empat tècnic entre la colla Arraona de Sabadell i la Dintre el Bosc de Manresa, el cinquè premi l'ha obtingut la colla Maragda de Vilafranca del Penedès.

La colla Llaç d'Amistat ha tingut un protagonisme especial en la darrera ballada en què també han participat membres del públic perquè ha estat una dansa dedicada a un matrimoni que va traspassar, dues persones que havien estat un pilar fonamental d'aquest grup sardanista.

Quan ha acabat el concurs el president dels Amics de la Sardana d'Artés, Josep Forcada, qualificava el certamen "d'èxit". Ha subratllat que ha estat una edició més complicada d'organitzar que les anteriors per "la importància d'arribar als 40 anys" i destacava també la presència de jovent entre els participants.