Bàsquet

El Baxi segueix com un avió i sotmet al final un Casademont minvat (89-110)

Els manresans, que recuperen Robinson durant uns minuts, mostren el seu bon estat de forma i es distancien del rival en l'últim quart del penúltim partit de pretemporada

Travanté Williams i Juampi Vaulet persegueixen el local Javi García

Travanté Williams i Juampi Vaulet persegueixen el local Javi García / Casademont Saragossa

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa ha sotmès el Casademont Saragossa i l'ha derrotat per un clar 89-110, amb triple final des del mig del camp de Brandon Taylor, en un partit en què ha quedat clar que el seu estat de forma i el de molts equips en construcció de l'ACB és molt diferent. Sense problemes físics importants, tret de les molèsties d'un Devin Robinson que ha tornat i a qui no s'ha forçat, l'equip de Pedro Martínez és capaç de mantenir una marxa durant quaranta minuts que molts dels seus rivals no poden seguir. Un Casademont amb quatre baixes (els lesionats Simanic i Emegano, el faltat de forma Okafor i el base Jovic, que se'n va al València) ha aguantat durant tres períodes, però ha claudicat al final del partit que serveix de memorial del seu extècnic José Luis Abós.

La primera meitat ha estat una oda al bàsquet ofensiu, si es vol veure des del punt de vista positiu, o al descontrol, en el negatiu. La defensa del Baxi ha estat molt tova en la defensa del joc exterior aragonès. Només així s'explica que Langarita hagi anotat 15 punts en només un quart o que Mark Smith en dugués ja tretze al descans. A més, Kravic també ha fet mal rebotant i anotat a dins de la zona.

El Baxi ha dut una mínima iniciativa a l'inici, amb bones transicions i l'encert d'un Dani Pérez que ha anotat tres triples en els primers deu minuts. Els catalans han tingut una màxima distància favorable de cinc punts (17-22), després de l'entrada a pista de Valtonen i Badio, però el joc no tenia gaire control. De seguida, el Casademont ha clavat un parcial de 9-0, amb dos triples consecutius de Langarita (26-22). Per sort, els triples de Jou i el tercer de Dani Pérez han permès arribar al primer descans amb només tres punts de desavantatge i un tempteig massa alt (31-28).

Guillem Jou rep el trofeu del memorial José Luis Abós

Guillem Jou rep el trofeu del memorial José Luis Abós / Casademont Saragossa

La línia del segon acte ha estat la mateixa. El Baxi ha estat més encertat a l'inici, i les cistelles de Williams i Sagnia i li han tornat a donar quatre punts de marge (36-40). Però aleshores ha sortit un encertadíssim Mark Smith, autor de nou punts en aquest parcial, que ha permès adquirir cinc punts de renda al conjunt de Fisac. Aquest utilitzava joves, a causa de les moltes baixes. Un d'ells, el pivot Traoré ha ofert un fantàstic joc de peus en una acció.

En el tram final, un reaparegut Robinson ha semblat recuperar sensacions, després dels dos partits d'absència per les molèsties a l'adductor i Geben ha arribat a situar el Baxi a un punt (49-48). Però el Casademont ha marxat al vestidor amb cinc de marge, novament, amb un bon tir del mundialista Bell Haynes (55-50).

Estrebadetes i fugida final

L'entrada de Dani García al tercer quart ha ofert bons minuts als bagencs, que també han trobat un Geben determinant a sota la cistella. Acompanyat d'un Sagnia que ha anotat un triple, el Baxi s'ha escapat de vuit punts (62-70), després d'una anotació de Steinbergs. Però els aragonesos no volien entregar la cullera tant de pressa i han establert un parcial d'11-0, amb els anotadors Smith i Langarita i un triple de Miguel González. Travanté Williams ha trencat la sequera i un parell de bones accions de Jou i de Taylor han permès al Baxi arribar al darrer descans amb 4 punts de renda (75-79).

El conjunt de Porfirio Fisac, que començarà la lliga contra el Reial Madrid el diumenge de la setmana que ve i que sembla que pot calcar inicis de campanya semblants als últims com no millori molt la cosa, ha arribat esgotat al darrer període. S'ha posat a un punt, amb un altre triple de Langarita (78-79), però ha estat el cant del cigne. El Baxi no ha abaixat. Un molt bon Sagnia, en el seu millor partit de la pretemporada, Dani Pérez i Vaulet han fet superar els deu punts de renda (82-93). Amb el públic també entregant, i amb una mica de soroll de vent de fons, el tram final ja gairebé no ha existit. Mentre els aragonesos només anotaven set punts en poc més de tres minuts, el Baxi en feia 17 i la distància arribava als 21 punts finals amb un inversemblant triple de Taylor des del seu camp, celebrat pels jugadors manresans.

El Baxi completa la seva quarta victòria en cinc partits de pretemporada, amb l'únic partit perdut de la final de la Lliga Catalana de dimarts contra el Barça. Dilluns queda l'últim enfrontament, a Salt contra el Girona, abans d'arrencar la lliga. Falta determinar quins jugadors es queden en un equip que, per ara, va llançat.

La fitxa

CASADEMONT SARAGOSSA: Langarita 20, Smith 22, Yusta 4, González 8, Kravic 15 -cinc inicial- Bell Haynes 14, Sulejmanovic 2, Traoré 4, Javi García, Moreno i Muñoz

BAXI MANRESA: Dani Pérez 15, Williams 6, Jou 12, Vaulet 6, Zohore 4 -cinc inicial- Sagnia 13, Badio 5, Geben 14, Valtonen 10, Robinson 4, Taylor 12, Dani García 4 i Steinbergs 5

ÀRBITRES: Peruga, Roberto Martínez i Vicente Martínez

PARCIALS: 31-28, 55-50 (descans), 75-79, 89-110