La Casona del Judío (Santander), del català Sergi Bastard, encapçala la classificació dels 100 restaurants preferits dels internautes el 2020, un llistat elaborat segons les opinions i reserves dels usuaris d'ElTenedor. La Comunitat de Madrid, amb 18 restaurants dins del rànquing, és la regió amb més representació d'Espanya, seguida de Catalunya (14) i el País Valencià, amb 11.

La Casona del Judío és un restaurant ubicat en una antiga casa indiana del segle XIX de Santander i regentat per Bastard, que ofereix una cuina que «barreja originalitat i tradició a parts iguals, amb una tècnica assentada i utilitzant productes locals càntabres com a protagonistes de totes les seves elaboracions». «És un veritable orgull aconseguir aquest lloc, ja que és un reconeixement que arriba d'aquells a qui dediquem el nostre dia a dia: els comensals i en un any tan dur per a tothom, assegura Bastard.

Cenador de Amós repeteix com a segon

El segon més ben valorat pels usuaris d'ElTenedor ha sigut un altre restaurant càntabre, Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), de Jesús Sánchez, l'únic tres estrelles Michelin de la regió i que repeteix el que ja va aconseguir el 2019, i el segueix El Portal del Echaurren, de Francis Paniego, a Ezcaray (La Rioja).

Completen els deu primers llocs El Bohío (Illescas, Toledo), La Boscana (Bellvís, Lleida), Martín Berasategui (Lasarte, Sant Sebastià), Koy Shunka (Barcelona), Can Jubany (Calldetenes, Barcelona), Cocina Hermanos Torres (Barcelona) i Raíces (Talavera de la Reina, Toledo).

Per elaborar aquest llistat es tenen en compte les notes que els clients han posat als restaurants, el volum d'opinions generades durant l'any, les visites a la fitxa del restaurant a la plataforma i les reserves generades.