Tal com estan les coses, molts es posaran les mans al cap: un menú de migdia per 150 euros sense begudes! El més car de Barcelona, probabilíssimament. Però al restaurant Lasarte (Mallorca, 259) ho van veure clar, claríssim, cada vegada que obrien durant la pandèmia: hi ha públic per a una proposta d'alts vols gastronòmics i econòmics. I en els pocs dies que fa que l'ofereixen, entre dimecres i divendres, els comensals els han donat la raó. Sorprèn veure la petita cua davant la porta dels que volen esgotar cada minut que poden degustar-lo, perquè les restriccions sanitàries només permeten obrir d'una a dos quarts de quatre de la tarda.

Però, qui està disposat a pagar per un menú de migdia de 150 euros? «Gent amb molts diners que no pot sortir de la ciutat a gastar-se'ls fora o que no volia esperar gairebé un mes que els donessin taula i ara en tot just una setmana aconsegueixen reserva, gent que vol celebrar una cosa especial i no arriba als 260 del menú degustació ni als 230 del menú de clàssics de Martín Berasategui, gent que és molt gurmet i es gasten els diners en dinar en un tres estrelles com aquest just ara que el preu és més baix...», comenten al restaurant.

A l'estil de les grans 'maisons' parisenques

Només hi ha dues cases amb tres estrelles Michelin a Espanya que estan obertes ara mateix: Diverxo, a Madrid, i Lasarte. I l'aposta de l'equip de Berasategui que comanda Paolo Casagrande és imitar el que fan les grans 'maisons' parisenques, que venen menús gastronòmics que van més allà dels tipus executiu sense arribar a l'estatus dels de degustació. Són plats d'una delicadesa extrema, alguns sortits del menú degustació i altres de concebuts per a aquesta proposta, que es poden disfrutar en les dues hores i mitja que pot estar obert el restaurant.

Pots escollir un entrant (crema freda d'ostra, fruits del mar, algues i cebetes adobades o làmines de wagyu amb gambetes escabetxades al Jerez), un peix (tàrtar de calamar amb rovell d'ou líquid, consomé de ceba i kaffir o moll de roca en suquet amb perles de Vinum Acre, sardina fumada i api-rave), una carn (filet de vaca al carbó, carxofes i tubercles amb salsa d'escalunyes i Porto o 'royal' de pintada, 'cappelletti' de trufa amb salsa de 'foie' i Porto) i unes postres (sorbet de gingebre i fruita de la passió, coco i pastanaga o cacauet, tamarinde, plàtan i mantega torrada).

L'àpat es complementa amb snacks, aperitius, pans (de cansalada viada, de nous, d'olives...), oli d'arbequina, mantegues de cinc sabors (tradicional, de bolets, de tomàquet, d'espinacs, de remolatxa) i 'petit fours'. No s'inclouen les begudes en el preu, tot i que et suggereixen un maridatge especial. El menú de migdia de Lasarte serà vigent fins a l'estiu.