Duet, la cervesa àcida de Damm i el Celler de Can Roca
Es tracta de la primera incursió en l'estil 'sour ale' de la companyia i combina malt d'ordi i raïm
ACN - Redacció
La cervesera Damm i el Celler de Can Roca s'han unit per crear Duet, la cervesa àcida de la marca catalana i que està feta a base malt d'ordi combinat amb raïm garnatxa de la Terra Alta. Es tracta de la primera cervesa feta a l'estil 'sour ale' que li dona un gust àcid a partir de la fermentació natural dels seus components, que es barregen amb els bacteris làctics i el llevat.
La nova beguda s'ha presentat aquest divendres al Mas Marroc de Vilablareix (Gironès), després de dos anys de treball conjunt per definir els aspectes essencials de la cervesa. En aquest sentit, el sommelier Josep Roca assenyala que la garnatxa blanca aporta "lluminositat i frescor".
Algunes cerveses estil sour tradicionals s'elaboren amb fruita −normalment fruits vermells− per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca han optat per fer servir raïm de la comarca de la Terra Alta, per tal de donar-li un "toc mediterrani". El resultat, expliquen, és una cervesa "àcida, equilibrada i molt gastronòmica" apta per maridar amb peix, marisc i altres productes del mar. A la boca, remarca Roca, és "complexa i ben equilibrada". "L'acidesa característica del raïm aporta tensió, verticalitat i, mentre que el malt d'ordi aporta un cos, una estructura, una densitat i una untuositat que equilibren cada glop i la doten d'una agradable persistència en boca", ha assenyalat el sommelier.
L'estil sour és un estil molt antic, tot i que relativament poc conegut. Es remunta a l'origen de les cerveses, quan bacteris i llevats salvatges fermentaven espontàniament sense cap tipus de control de la temperatura ni del procés fermentatiu, proporcionant notes agres i àcides a una cervesa d'alta intensitat aromàtica. Ara s'ha pogut controlar el procés per equilibrar la cervesa.
Des d'aquest divendres, 'Duet' està disponible a la botiga online de Damm i, en els propers dies, arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana vinent, es donarà a conèixer a l'estand de Damm del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. La nova proposta de la marca de cerveses té una graduació de 5,5 graus i es presenta en ampolles de 33 centilitres. El preu recomanat de venda és de dos euros amb deu cèntims.
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle