EL VI | Nadal Brut Salvatge 2016

Nada Brut Salvatge 2016

Nada Brut Salvatge 2016

Pili García

Pili García

El cava és una beguda molt versàtil, que queda bé beure’n a totes hores i en tots moments. Però a l’estiu és ideal per acompanyar i gaudir del bon temps durant les vacances, la platja, les terrasses.

Xavier Nadal, de Caves Nadal, ens explica que van anomenar Salvatge a aquest cava després de la collita del 1984 que els va proporcionar vins molt salvatges, amb molta estructura, frescos i aromàtics. Una llarga criança de trenta-sis mesos li atorga una tranquil·litat, suavitat i noblesa. L’adjectiu «salvatge» el defineix amb una combinació de gran equilibri i complexitat que li aporta la criança amb una frescor extraordinària que el fa exclusiu. La seva composició és fruit dels raïms 55% de macabeu de vinyes velles de més cinquanta anys, plantades en vas, de raïm molt compacte, de gra mitjà i de color daurat.

També el 38% de xarel·lo i el 7% de parellada. Nadal Brut Salvatge és un vi espumós molt complex, presenta un ventall aromàtic que recorda els fruits secs i la pastisseria sense perdre l’equilibri i la frescor. També hem de recordar que, a partir del febrer del 2019, no podem dir cava als espumosos de la Casa Nadal, sinó Corpinnat. Es un segell de qualitat que comparteix amb nou cellers més. Amb aquest segell s’acredita l’origen i tots els processos de vinificació tant a la vinya com al celler amb controls molt exigents. Collites 100% ecològiques i 100% manuals, vinificacions íntegres a la propietat i criança mínimes de divuit mesos.

Fines bombolles que transporten a aromes cítriques i de fruites exòtiques barrejades amb pastisseria i brioix. En boca és expressiu i persistent   i cremós amb elegants tocs de criança.

DO: Cava

Preu: 18 a 20 euros

TEMES