EL VI | Mais de Cunqueiro - 21

Mas de Cunqueiro

Mas de Cunqueiro

Pili García

Pili García

La història d’aquest celler de la D.O. Ribeiro comença a la dècada dels anys 20 quan Don Severino Fernàndez «O Cunqueiro» reconegut viticultor de la zona, elaborava vins de forma tradicional per proveir les nombroses tavernes de la ciutat d’Ourense, on es va guanyar la fama per la qualitat dels seus vins. A l’època dels 60 el vi de Cunqueiro ja era molt conegut a les grans ciutats gallegues com la Corunya, Santiago de Compostel·la i Vigo.

Els anys 80 els germans Cesáreo i Benigno Fernández, fills de Don Severino, agafen les rendes del celler i obren nous mercats nacionals i internacionals. També amplien i fan millores tecnològiques a les instal·lacions. Així com l’elaboració de vins clàssic Ribeiro que normalment són cupatges de varietats autòctones blanques com: la Caiño, Treixadura, Albarinyo, Loureiro, Godello… Però a diferència d’altres cellers, van destacar per l’elaboració de vins monovarietals (d’una sola varietat de raïm) com aquest de la varietat Torrontes, que va suposar la consagració de Bodegas Cunqueiro com a referent de vins de gran qualitat. És un vi molt condecorat amb medalles d’or i plata.

La varietat Torrontés és una de les millors i més versàtils varietats blanques del Ribeiro, que també es cultiva a l’Argentina. Neix a la finca A Erbedeira, on terra i clima confereixen unes característiques úniques per a la seva elaboració. És seleccionat gra a gra i després és sotmès a una criomaceració amb neu carbònica, i una posterior criança de quatre mesos amb el seu solatge, que aporta al vi més untuositat i volum en boca. El resultat és un vi únic. Presenta un bonic color palla brillant. Aromes de fruita confitada, notes tropicals i de lavanda. En boca és potent i alhora, fresc, afruitat i gras.

DO: Ribeiro

Preu: 18 a 20 euros