EL VI | Mas Mallola -18 Marco Abella

MAS MALLOLA-18 MARCO ABELLA

MAS MALLOLA-18 MARCO ABELLA

Pili García

Pili García

Marco Abella és un petit celler familiar molt particular. Amb una filosofia molt clara, la d'elaborar vins que expressin l'autenticitat, tipicitat i essència del poble de Porrera. Els seus vins no busquen una rusticitat sinó una elegància fresca que expressin sincerament i fidelment el terreny que els dona vida. Tenen 23 hectàrees de vinya repartides en diverses parcel·les a una alçada fins a 700 m. Particularitat que els fa obtenir vins amb una frescor única. La història del celler la inicia l'avi dels actuals propietaris Marco Abella, home de gran caràcter i emprenedor va donar vida a una de les millors vinyes del Priorat. Al cap d'un segle, el seu net David i la seva esposa decideixen anar a buscar aquest llegat, deixant les seves carreres professionals per crear un nou celler i poder demostrar la seva passió d'elaborar uns vins d'unes terres úniques de llicorella.

Els seus vins vesteixen una etiqueta de Josep Guinovart, pintor català reconegut internacional. Mas Mallola és un vi que concentra l'autenticitat del Priorat per néixer d'un sòl de llicorella amb una bona altitud i la influència del Mediterrani. S'elabora amb un cupatge de garnatxa i carinyena procedent de la Finca la Mallola situada a una altitud de 680 metres sobre el nivell del mar, d'unes vinyes plantades el 1996. És un vi de Vila de Porrera. De color porpra intens, té un bon desplegament d'aromes a fruita de bosc madura, compota de prunes, combinades amb espècies de canyella i vainilla, fonoll i notes de xocolata. En boca té una bona acidesa que l'equilibra amb el grau alcohòlic i la seva tanicitat. És una «perla autèntica del Priorat».

DOC: Priorat

Preu: de 25 a 30 euros

TEMES