EL VI | Hito - 21

El VI | Hito 21

El VI | Hito 21

Pili García

Pili García

El Celler Cepa 21 és un projecte ambiciós liderat per la família Moro, propietària d’un dels cellers més emblemàtics de la Ribera del Duero, el celler Emilio Moro. Els seus ideals eren unir un celler minimalista i funcional amb la saviesa acumulada durant generacions per elaborar uns vins de tall modern. El celler disposa d’unes vistes espectaculars de totes les vinyes i del seu entorn natural.

Situat a Castrillo del Duero, les seves vinyes són situades a 800 metres d’altitud amb orientació nord, factors que afavoreixen una progressiva maduració del raïm, i els dota de frescor i complexitat. Cinquanta són les hectàrees d’aquesta varietat tinta fina, que saben extreure el millor d’aquest raïm noble.

Els vins de Cepa 21 van dirigits a un públic entès i obert a descobrir noves característiques organolèptiques en saber apreciar l’elegància d’un vi melós en boca i atrevit aromàticament. Hito 21 és el vi més jove del celler. Fruit del raïm tinto fino amb una criança en botes de roure francès de vuit mesos que l’ajuden a guanyar en complexitat serietat. Això el fa un vi atípic, ja que presenta més maduresa, s’assembla més a un criança que no a un vi jove. Ens sorprèn amb una sensació de satisfacció quan l’acabem de tastar. Un producte correcte, de bon acabat, amb una relació qualitat-preu excel·lent.

És un vi de color cirera picota amb rivet moradenc. Al nas és intens de fruita vermella com el gerd i la mora, herbaci amb notes especiades, la vainilla i els torrats. Molt bona entrada en boca, llaminer i molt agradable, amb un final fresc de regalèssia.

DO: Ribera del Duero

Preu: De12 a 16 euros