EL VI | Quinta generación 2022

QUINTA GENERACIóN 2022

QUINTA GENERACIóN 2022

Pili García

Pili García

Dehesa de los Canónigos, Quinta Generación és el vi més jove del celler i el més valorat pel seu caràcter fresc i afruitat. Aquest és un celler de la Ribera del Duero amb molta història i molt interessant. És un mas que ha passat per moltes mans, des del «Cabildo de la Catedral de Valladolid», que li dona el nom, fins que va ser rescatat per segona vegada per la família Sanz Cid, que actualment gestiona el celler. Antigament, cultivaven el raïm i el venien a la seva veïna Vegasicilia fins que el 1989 van sortir al mercat les seves primeres ampolles. El celler es troba situat a la vall del Duero, a mig camí de Valbuena i Pesquera, dins l’anomenada «Milla de Oro» de la Ribera. La finca té una superfície de 500 hectàrees, de les quals 60 són de vinya.

Quinta Generación va néixer per commemorar el 25è aniversari del celler i en homenatge a la cinquena generació dedicada al vi. Els raïms d’aquest vi procedeixen de la vinya «El Caserío», de 25 anys, d’una qualitat extrema pel seu contingut afruitat i el perfil varietal de la tinta fina.

El vi té un color de cirera picota amb matisos violacis. Dotat d’un ampli ventall aromàtic de fruites vermelles i negres prunes, mores i gerds hi són presents. També aromes especiades, cacau i regalèssia que li aporten frescor. Entrada en boca evolutiva i suau refrescada per les notes afruitades i mentolades, que el fa únic i especial amb un postgust llarg i saborós. És un gran vi d’un gran celler que tendeix a sortir al mercat i desaparèixer.

DO: Ribera del Duero

Preu: de 12 a 14 euros