INGREDIENTS

  • 5 trossos de bacallà sense sal (morro)
  • 500 g tomàquets madurs
  • 2 cebes de Figueres
  • pebre vermell dolç
  • 2 manats d’alls tendres
  • 1 ou
  • 5 llesques de pa de motlle
  • 500 cc oli

Maionesa:

  • 1 ou
  • 250 cc oli
  • alls confitats
  • sal

ELABORACIÓ

  • Cobrim el bacallà d’oli i l’escalfem a 50º durant 10 minuts.
  • Tallem la ceba a plomes i l’escalfem.
  • Escaldem els tomàquets madurs, els pelem, en traiem les llavors i els fem a daus. Els sofregim en oli. Hi posem sucre, sal i julivert.
  • Posem el sofregit al fons d’una plata, i a sobre el bacallà escorregut d’oli.
  • Reservem 6 alls tendres sencers.
  • Tallem la resta d’alls tendres a rodanxes i els escalfem a foc suau durant 10 minuts.
  • Fem una maionesa amb un ou, alls confitats, oli i sal. Napem el bacallà amb la maionesa, el gratinem i l’acompanyem d’alls tendres i de les torrades de pa gratinades.