EL VI | La Baula-20

La Baula-20

La Baula-20

Pili García

Pili García

El celler Can Serra dels Exibis Viticultors, una masia ubicada al terme municipal de Navàs en un dels masos més antics de la comarca, present d’una història que és memòria de la nostra viticultura i de la nostra gent. 

La filosofia del celler és la de respecte total per la terra que cultiven, aplicant una viticultura ecològica i biodinàmica, sent pioners al Bages. «Sentir que li tornes a la terra i ella ens dona generosa. Millorant la salut de l’entorn on vivim». Això ens diu l’enòleg, el nostre Joan Soler, que sap molt bé com extreure d’aquesta terra tot el potencial i l’expressivitat de les varietats autòctones com la mandó i el sumoll per a aquest vi La Baula 20. 

La Baula és l’anella d’una cadena i és utilitzada sovint com a metàfora per descriure els passos evolutius d’una espècie, cultura o tradició. La baula perduda és aquella que lliga en un continu allò que sabem del passat. 

La Baula 20 és un vi de color vermell intens, de bona estructura (cosa que sorprèn perquè cap de les dues varietats tenen molt de cos). 

Al nas és herbaci, fresc, fruita vermella, flor seca, espècies i mineral. En boca és expressiu i gustós, fluid i lliscant en el seu pas manté una acidesa marcada, les fruites i les espècies hi són presents amb persistència deixant un postgust llarg i agradable. Excel·lent vi per maridar aquestes festes.

Per fruir i compartir, que us farà quedar molt bé i podeu gaudir d’un molt bon Nadal.

DO: Pla de Bages

Preu: de 22 a 24 euros