Mero al forn

Vols aprendre a cuinar un mero deliciós?

T'expliquem la recepta pas a pas

La recepta estrella: mero al forn

La recepta estrella: mero al forn / getty images

Eva Remolina / AMIC

La cuina t'agrada o no t'agrada, però sempre hi ha l'excepció. Que t'agradi cuinar plats tradicionals, no vol dir que t'agradi cuinar postres o, per exemple, et pot encantar fer plats ràpids i odiar els innovadors. Així doncs, ser xef de casa pot variar segons el temps, les preferències i els comensals, entre altres. Avui et portem un plat típic que t'encantarà! A més, deixaràs bocabadats als teus convidats. Pren nota perquè aprendràs a cuinar mero al forn!

Ingredients:

  • 4 filets de mero
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 1 llimona
  • 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • Sal i pebre al gust
  • Herbes fresques com ara julivert o romaní (opcional)
La millor tècnica per cuinar mero al forn

La millor tècnica per cuinar mero al forn / freepik

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 180 graus. Mentre s'escalfa, pela i talla els tomàquets i la ceba en rodanxes.
  2. En una safata per al forn, posa una mica d'oli d'oliva i fes un llit amb les verdures tallades. A sobre, ves posant els filets de mero i esprem el suc de la llimona sobre els filets, afegeix també els grans d'all picats.
  3. Condimenta amb sal i pebre al gust, i afegeix herbes fresques com ara julivert o romaní si ho desitges.
  4. Rega els filets amb el restant oli d'oliva.
  5. Cou al forn durant uns 20-25 minuts, o fins que el peix estigui ben cuit i es desfaci amb una forquilla.
  6. Serveix calent, acompanyat d'una guarnició de verdures al vapor, arròs blanc o una amanida verda.