Mero al forn
Vols aprendre a cuinar un mero deliciós?
T'expliquem la recepta pas a pas
La cuina t'agrada o no t'agrada, però sempre hi ha l'excepció. Que t'agradi cuinar plats tradicionals, no vol dir que t'agradi cuinar postres o, per exemple, et pot encantar fer plats ràpids i odiar els innovadors. Així doncs, ser xef de casa pot variar segons el temps, les preferències i els comensals, entre altres. Avui et portem un plat típic que t'encantarà! A més, deixaràs bocabadats als teus convidats. Pren nota perquè aprendràs a cuinar mero al forn!
Ingredients:
- 4 filets de mero
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba gran
- 2 grans d'all
- 1 llimona
- 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- Sal i pebre al gust
- Herbes fresques com ara julivert o romaní (opcional)
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 graus. Mentre s'escalfa, pela i talla els tomàquets i la ceba en rodanxes.
- En una safata per al forn, posa una mica d'oli d'oliva i fes un llit amb les verdures tallades. A sobre, ves posant els filets de mero i esprem el suc de la llimona sobre els filets, afegeix també els grans d'all picats.
- Condimenta amb sal i pebre al gust, i afegeix herbes fresques com ara julivert o romaní si ho desitges.
- Rega els filets amb el restant oli d'oliva.
- Cou al forn durant uns 20-25 minuts, o fins que el peix estigui ben cuit i es desfaci amb una forquilla.
- Serveix calent, acompanyat d'una guarnició de verdures al vapor, arròs blanc o una amanida verda.
- Necrològiques del 9 d'abril del 2024
- La regió pot canviar en nou mesos una comissària que només n’ha exercit cinc
- Turull demana des de Manresa als votants que no deixin que Illa sigui el president
- Ampli desplegament per a rescatar una persona que ha caigut amb el cotxe per un barranc a Pont de Bar
- Món Sant Benet, un casament únic en un espai idílic
- Mor el conductor d’una furgoneta en un accident a la C-451, a Llobera
- Alerta: hauries de treure els imants de la teva nevera per aquesta raó
- Rànquing: aquesta és la renda per habitant a les comarques de la Catalunya central