RECEPTES | Arròs a la criolla

Arròs a la criolla

Arròs a la criolla

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  200 g d’arròs
  • 1 pit de pollastre
  • 200 g pernil fumat
  • 3 tomàquets
  • 12 llagostins
  • 1 ceba
  • 1 branca d’api
  • 1 pebrot verd
  • 2 cebetes
  • 2 grans d’all
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cullerada de timó i orenga
  • 5 fulles de sàlvia fresca
  • 4 cullerades de julivert
  • 300 cc caldo de pollastre
  • 300 cc oli

PREPARACIÓ

  • Escalfar l’oli en una cassola i daurar el pollastre tallat a daus amb el pernil fins que agafin color. Retirar i reservar.
  • En el mateix oli, sofregim la ceba, l’api i el pebrot trinxats, les cebetes a rodanxes, l’all trinxat, el llorer, el timó, l’orenga, la sàlvia i la meitat de julivert. 
  • Afegir els tomàquets pelats i tallats a daus i l’arròs. 
  • Incorporar el caldo i coure a foc lent uns 20 minuts. Afegir els llagostins prèviament saltejats, el pollastre, el pernil i remenar amb l’arròs. 
  • Empolvorar amb la resta de julivert i servir calent.