Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya 2024

Més de 250 peces s'han presentat al concurs, que premia les millors en cinc categories

Un aparador d'una pastisseria amb diverses coques de Sant Joan artesanes

Un aparador d'una pastisseria amb diverses coques de Sant Joan artesanes / ACN

Cata Mayor

Més de 250 peces s'han presentat en l'antiga fàbrica d'Estrella Damm per intentar guanyar alguna de les cinc categories del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya de 2024. Ha estat la participació més alta en les sis edicions del certamen, la qual cosa ha donat més treball encara al jurat, compost per 18 professionals. Aquestes són les guanyadores.

Millor coca tradicional de fruites confitades i pinyons

La pastisseria Pachi Larrea (Castelldefels), que porta més de 60 anys oberta, s'ha proclamat guanyadora de la categoria de coca tradicional de fruites confitades i pinyons. Una obra elaborada amb productes ecològics i de proximitat.

Coca tradicional de la pastisseria Pachi Larrea

Coca tradicional de la pastisseria Pachi Larrea / arxiu

Millor coca de crema i pinyons

Quant a la categoria de coca de crema i pinyons, el premi ha anat a parar a la Palma Pastissers, amb punts de venda a Sant Cugat, Barberà del Vallès i Sabadell. S'ha valorat el seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.

Coca de crema de Palma Pastissers

Coca de crema de Palma Pastissers / arxiu

Millor coca creativa

En la categoria de coca creativa, el premi se l'ha emportat Nova Brunells (Barcelona). Aquest participant ha aconseguit sorprendre, amb l'originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.

Coca de Nova Brunells

Coca de Nova Brunells / arxiu

Millor coca de 'llardons'

Més premis. En aquest cas, per a la millor coca de 'llardons': el guanyador ha estat la pastisseria Muntada (Castellar del Vallès), que han presentat una peça lleugera, cruixent amb una sublim pasta fullada i una disposició equitativa de pinyons i sucre.

Coca de la pastisseria Muntada

Coca de la pastisseria Muntada / arxiu

Millor coca de xocolata

La de Forn Gil (Barcelona) ha estat triada la millor coca de xocolata. El jurat ha quedat molt impressionat pel seu binomi de masses i per ser una coca 'brownie' amb un gust molt equilibrat i un aspecte molt atractiu.

Coca del Forn Gil

Coca del Forn Gil / arxiu