El director de cine Lars Von Trier fa una crida a Instagram per trobar xicota

El cineasta, de 67 anys, ha penjat un vídeo on es presenta com un home que té "parkinson, trastorn obsessivocompulsiu i alcoholisme controlat" que busca "una companya o una font d'inspiració"

El director de cine Lars Von Trier

El director de cine Lars Von Trier / EPI

Redacció

El director de cinema danès Lars Von Trier ha difós en el seu compte d'Instagram un vídeo en el qual assegura que busca una parella o una musa. "Tinc 67 anys, Parkinson, trastorn obsessivocompulsiu i, actualment, alcoholisme controlat", declara en la seva presentació el cofundador del denominat moviment Dogma, qui "amb una mica de sort" creu que li queden encara un parell de pel·lícules "decents" per fer.

Von Trier defineix el vídeo, en danès i amb subtítols en anglès, com "un anunci de contactes al vell estil" en el qual sense tenir "ni idea" sobre xarxes socials pretén trobar una companya o una font d'inspiració. "Malgrat tots els laments, vull afirmar que en un bon dia i amb la companyia adequada puc ser un company alegre", explica el cineasta, que convida a les interessades a escriure-li a la seva adreça de correu electrònic abans d'agrair la "infinita" paciència dels seus seguidors.

Von Trier va revelar fa un any que patia la malaltia de Parkinson i que estava sota tractament, però que això no li impediria acabar "Riget Exodus", la tercera part d'una popular sèrie televisiva al seu país i que va ser presentada fora de concurs setmanes després en el festival de Venècia.

Considerat un dels cineastes europeus de més prestigi en les últimes dècades, Von Trier ha dirigit títols com "Breaking the Waves", "Dancer in the Dark" (Palma d'or en el festival de Cannes), "Dogville", "Antichrist" i "Melancholia".