Taylor Swift, persona de l'any segons la revista Time

El mitjà destaca els èxits de l'artista, que enguany ha estrenat la gira The Eras Tour, un espectacle que també ha portat als cinemes de tot el món

Taylor Swift, la persona de l'any, segons la revista Time

Taylor Swift, la persona de l'any, segons la revista Time / Time

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

La cantant estatunidenca Taylor Swift és la persona de l'any 2023, segons la revista Time. L'artista encapçala l'esperada llista de la revista on es recullen les figures més destacades dels darrers dotze mesos, on també s'inclouen noms com el president xinès Xi Jinping, la nina Barbie o l'executiu en cap d'Open AI Sam Altman.

Amb l'elecció de la cantant estatunidenca, la revista pretén donar reconeixement a les dues dècades que Swift porta a sobre dels escenaris. Time destaca que "els assoliments de Swift com a artista, tant culturals i comercials, són tan abundants, què comptabilitzar-los és una tasca inútil". La revista compara l'estrella del pop de 33 anys amb Elvis Presley, Madonna o Michael Jackson a l'escenari i, afirma que com a compositora, és perfectament equiparable a Bob Dylan, Paul McCartney o Joni Mitchel.

Aquest reconeixement tanca per a l'artista un any ple d'èxits en què ha encetat la gira The Eras Tour, un fenomen viral a les xarxes social i que, tot i no haver arribat ni tan sols a Europa encara, ja ha portat a les sales de cinema de tot el món amb la pel·lícula Taylor Swift: The Eras Tour.

Els seus èxits amb la gira s'han traduït en milions de reproduccions a les plataformes de música en streaming, i l'han convertit en l'artista més escoltada globalment a Spotify, Amazon Music i Apple Music.

L'èxit a les plataformes de música de Swift no és conseqüència només de la seva música més recent, sinó de les noves versions de cançons que fa anys que van veure la llum. I és que la cantant va veure el 2018 com l'empresari Scott Borchetta venia el catàleg dels sis àlbums que havia publicat fins al moment. Tot i ser-ne l'autora, l'empresari no va donar-li la possibilitat de comprar-los i van caure a les mans d'Scooter Braun, mànager d'altres artistes de renom com Justin Bieber amb qui no tenia bona relació, que les va vendre a un fons d'inversió.

Davant d'un buit legal, va decidir tornar a gravar aquests sis discos afegint-los el cognom "Taylor's version". L'estrena daquest 2023 de dues d'aquestes conegudes popularment com a "regrabacions", Speak Now i 1989, han portat la cantant a viure moments molt dolços. I és que amb la publicació de 1989 Taylor's Version, Swift va superar els registres de vendes que aquest disc va aconseguir quan va publicar-se originalment. En només una setmana, enguany ha aconseguit vendre 1,7 milions, enfront de les 1,4 venudes el 2014.

Tot i els obstacles, Swift ha sabut capgirar una situació crítica per a la seva trajectòria i convertir-la en èxits. "Tot depèn de com t'enfrontis a les pèrdues", explica a Time. "Responc al dolor extrem desafiant-lo", explica l'artista.