Mor la periodista cultural Anna Pérez Pagès

Va ser directora del magazín 'Àrtic' i coordinadora de continguts culturals de Betevé

La periodista cultura Anna Pérez Pagès

La periodista cultura Anna Pérez Pagès / ACN

ACN

La periodista cultural Anna Pérez Pagès ha mort, segons ha informat Betevé aquest dijous. Va ser directora del magazín cultural 'Àrtic' durant nou anys i coordinadora de continguts culturals de la cadena. A més de la seva feina a Betevé, la periodista va col·laborar amb molts altres mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, TV3, RAC1, Ràdio 4 i ‘El Periódico’. Des de Betevé han lamentat la seva mort i han destacat que era “una professional extraordinària, un referent del periodisme cultural i, sobretot, una companya immensament generosa d’esperit i de tracte”. Les xarxes s'han omplert de missatges de condol i record.

Pérez Pagès deixa una trajectòria de més de vint anys dedicats a la informació cultural i els darrers anys ho va fer des de Betevé, on va arribar-hi el 2008 amb Joan Barril al programa de literatura ‘QWERTY’. També va dirigir i presentar el programa ‘A escena’, un espai de reportatges i entrevistes amb una mirada molt personal a la cultura de casa nostra. Posteriorment, el 2013, va fer el salt a l”Àrtic’, un magazín cultural diari a la televisió pública de Barcelona. Pérez Pagès i tot l’equip van ser reconeguts amb un premi ARC de la indústria musical.

La periodista també va dirigir tallers de comunicació cultural i xarxes socials a la Universitat Pompeu Fabra i a la Biennal de Venècia.

Reacció a les xarxes

Les xarxes s’han omplert aquest dijous de missatges de record i de dol per la mort de la periodista cultural des de representants institucionals, festivals i equipaments culturals, mitjans, editorials, personalitats del món de la cultura i companys de professió i de Betevé.

“Avui ens hem llevat amb una notícia desoladora. Barcelona ha perdut una figura clau, una referent i defensora de la cultura barcelonina. Gràcies, Anna Pérez Pagès, per més de vint anys dedicats al periodisme cultural”, ha apuntat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni a X.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assenyalat que Pérez Pagès era “una persona apassionada de la cultura que ha dedicat tota la seva vida a difondre-la. Trobarem a faltar molt la seva veu, la seva passió i la seva empenta”.

“L’Anna Pérez Pagès va convertir un sofà vermell en l’altaveu de la cultura més inquieta de Barcelona”, ha escrit el secretari d’Estat de Cultura del govern Espanyol, Jordi Martí.