Mor amb gairebé 115 anys el veneçolà Juan Vicente Pérez, certificat com l'home més vell del món

Va néixer el 27 de maig de 1909, va tenir 11 fills i es va dedicar a l'agricultura durant més de 50 anys

El veneçolà Juan Vicente Pérez Mora en una imatge d'arxiu

El veneçolà Juan Vicente Pérez Mora en una imatge d'arxiu

EFE

El veneçolà Juan Vicente Pérez Mora, qui des de maig de 2022 ostentava el rècord Guinness com l'home més longeu del món, ha mort aquest dimarts a l'estat Táchira (oest, fronterer amb Colòmbia), on va viure tota la seva vida, gairebé dos mesos abans de complir 115 anys.

La notícia va ser confirmada pel governador de Táchira, el chavista Freddy Bernal, qui -a través d'X (abans Twitter)- va fer una piulada en la qual va lamentar la mort del supercentenari sense precisar les causes del decés.

L'ancià, que va tenir 11 fills i es va dedicar a l'agricultura durant més de 50 anys, va viure el seu últim quinquenni entre reconeixements i homenatges, que van incloure la certificació Guinness, cerimònies locals i distincions per part del Govern. Els seus últims aniversaris, segons van explicar familiars a EFE, van ser celebrats amb litúrgies catòliques i menjars criolls, tot dins de la seva residència, situada en una zona alpina de la regió andina, on va viure amb familiars i sota la cura de metges.

El ‘Tío Juan’, com era popularment conegut, va néixer el 27 de maig de 1909 i, des de 2020, quan EFE va donar a conèixer la seva història -com la seva pròpia família certifica-, va esperar el Guinness, que es va donar a conèixer el 17 de maig de 2022. El maig del 2023, quan va celebrar el seu últim aniversari, va rebre felicitacions del mandatari veneçolà, Nicolás Maduro, de Bernal i de diversos dirigents de l'oposició.