Àngel Llàcer explica com va viure la malaltia que el va deixar a l'UCI: "Vaig arribar a acomiadar-me de la meva família"

El còmic va rebre quatre operacions i va passar dues setmanes a l'UCI després d'infectar-se amb el bacteri Shigella

Àngel Llàcer en una imatge d'arxiu

Àngel Llàcer en una imatge d'arxiu / Imatge promocional

Redacció

Quatre operacions a la cama i catorze dies a l'UCI. El comic i comunicador Àngel Llàcer ha explicat a les xarxes socials com va viure el seu ingrés hospitalari després de contraure una malaltia provocada pel bacteri Shigella. "Van ser moments molt difícils, en els quals vaig témer per la meva vida" relata en una publicació al seu perfil d'Instagram, on assegura que la situació es va complicar tant que "fins i tot vaig arribar a acomiadar-me de la meva família i els meus éssers estimats".

Llàcer va emmalaltir després de viatjar a Vietnam, on va contraure una malaltia provocada pel bacteri Shigella, que causa una infecció intestinal i el seu símptoma principal és la diarrea, que sol tenir sang. En conseqüència, el comunicador va passar dues setmanes ingressat a Madrid, quan va anar a la capital de l'Estat a fer l'obra 'The producers'. Després de rebre l'alta, va tornar a Barcelona on, de nou, no es va trobar bé i va ser hospitalitzar a la Clínica Dexeus. Allà és on, segons assegura, "vaig tenir l'ensurt real".

A l'escrit, el còmic ha assegurat que ja ha superat la malaltia i ja és a casa, tot i que ara "venen mesos de rehabilitació". Així i tot, l'actor ha garantit que farà tot el possible perquè "aquesta recuperació sigui curta" i poder tornar aviat als teatres i a la televisió.

Llàcer ha finalitzat el text agraint el treball del personal mèdic i de l'UCI que el va atendre en el que assegura que ha estat "el pitjor moment" de la seva vida "tant a nivell físic com emocional".

Quins efectes té el bacteri Shigella en la salut?

Les persones s'infecten amb Shigella quan entren en contacte o ingereixen petites quantitats de bacteris de la femta d'una persona infectada. També es pot transmetre a través d'aliments infectats o beure o nedar en aigua no potable.

Habitualment, la infecció sol desaparèixer sense complicacions, però en alguns casos s'allarga durant alguns mesos o, fins i tot, pot empitjorar. De vegades, el quadre simptomàtic és més greu i pot incloure deshidratació, convulsions, prolapse rectal o infeccions del torrent sanguini, entre d'altres.

Aquestes complicacions són més habituals en països en vies de desenvolupament o en llocs on conviuen moltes persones en espais molt petits o amb poca higiene, ja que la femta dels infectats poden entrar en contacte amb aliments i ingerir-los sense adonar-nos-en més fàcilment.