El pressupost del tram de 200 metres que completarà l'avinguda dels Països Catalans entre el carrer Viladordis i el Decathlon és aproximadament d'1,4 milions d'euros i l'Ajuntament de Manresa el pagarà en dues anualitats.

Fins ara s'havia fet públic que el pressupost municipal del 2021 contenia 700.000 euros que han de permetre que les obres d'ampliació de l'avinguda no s'aturin quan estigui feta la part que va de la plaça Prat de la Riba al carrer Viladordis. Amb els 700.000 euros pressupostats enguany es donarà continuïtat a les obres que s'enllestiran amb una quantitat similar prevista per al pressupost de l'Ajuntament de l'any 2022.

Amb aquesta segona fase es completarà una infraestructura bàsica per a la mobilitat de la ciutat, que connectarà barris i ha de reduir notablement el trànsit a l'interior de la ciutat. Donar continuïtat a l'avinguda dels Països Catalans, que ara mor davant del Decathlon, fins a la plaça Prat de la Riba perquè estigui operativa a finals de l'any que ve suposarà una important modificació de la mobilitat de la ciutat. Cal recordar que els 900 metres de nou vial -700 del tram nord i 200 del sud- només tindran un carril de pujada i un de baixada, quan l'avinguda sobre el paper en té quatre. Així que davant del Decathlon passarà de quatre a dos. Però exercirà la seva funció de ronda interior al sector est de la ciutat i està cridada a donar una nova coherència a la mobilitat de Manresa.