Un 33,9% de les noies que cursa un cicle formatiu de grau mitjà fuma diàriament, mentre que només ho fan un 13% de les que estudien 2n de batxillerat. Així es desprèn d'una macroenquesta feta pel Departament d'Epidemiologia i Salut Pública del Campus Manresa de la UVic-UCC i que va presentar dijous. Ja en el diari d'aquest divendres avançacem que l'estudi afirma que el 85% de joves de 12 a 18 anys necessita canvis en la seva alimentació i que el 6,5% menja de forma que es pot considerar, directament, poc saludable.L'enquesta s'ha fet en el marc del projecte DESKCohort a 7.319 joves escolaritzats en 65 centres de la Catalunya Central, amb l'objectiu d'identificar els comportaments i les necessitats relacionades amb la salut, així com els factors que la determinen, en les persones joves d'aquest territori.

Referent al tabac, un 10,8% dels alumnes barons de 2n de batxillerat fuma diàriament, la meitat dels que cursen segon d'un CFGM (20,2%).

Quant a un consum de risc d'alcohol, les xifres s'equiparen i fins i tot s'inverteixen. Reconeix que ho fa un 49,8% dels nois de 2n de CFGM i un 52,2% dels nois de 2n de batxillerat. Entre les noies, ho pateix el 47,2% de les que fan 2n de CFGM i el 48,1% de les de 2n de batxillerat.