El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha aportat 246.000 euros per millorar les oportunitats educatives d’infants i joves escolaritzats a Manresa.

La subvenció arriba per reforçar l’actual Pla Educatiu d’Entorn de Manresa i poder atendre, així, les noves demandes sorgides arran de la crisi generada per la Covid. L’objectiu del programa és la lluita contra les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic, centrant l’atenció en els centres educatius amb més complexitat educativa. Les activitats extraescolars que es porten a terme als diferents centres educatius han arrencat aquest tercer trimestre.

El pla es divideix en dos àmbits d’actuació. Per una banda, es fan tallers d’estudi assistit que donen resposta personalitzada i acompanyen l’alumnat més vulnerable en l’adquisició de competències bàsiques. Aquests tallers es fan a 18 centres de primària i secundària de la ciutat.

D’altra banda, es realitzen activitats extraescolars, com ara teatre, arts plàstiques, música, escacs, ioga, educació emocional o activitats TIC.

En aquest cas, es fan a 11 centres, en horari de migdia o de tarda. Ambdós àmbits es porten a terme durant el tercer trimestre. A més a més, durant l’estiu, també es realitzaran activitats fisicoesportives, casals de lleure i activitats d’educació en valors, i es reforçaran les activitats als centres oberts.

A banda de les activitats, el pla de l'Ajuntament de Manresa ha permès contractar una persona tècnica en orientació comunitària. Es tracta d’una nova figura que, mentre duri el programa, reforçarà l’acompanyament als joves i a les seves famílies. La tècnica treballarà des de l’Oficina Jove del Bages, ubicada a l’Espai Jove Joan Amades situat al carrer Sant Blai, número 14.