El publicista Lluis Bassat Coen serà el nou doctor honoris causa per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Així ho va aprovar la comissió executiva de la Fundació Universitària Balmes (FUB) reunida dijous passat, a proposta de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC). Amb aquest nomenament, la Universitat pretén reconèixer la trajectòria professional d’aquest referent del món de la publicitat, el màrqueting i la comunicació, tant des de la vessant creativa i estratègica com des de l’empresarial i de la internacionalització. 

Malgrat que el nomenament s’ha fet ara, l’acte d’investidura de Bassat no tindrà lloc fins al proper mes de novembre, en un acte a l’Aula Magna de la UVic. El padrí del doctorand serà Josep Bugaya, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, i la laudatio anirà a càrrec de Santiago Jordan, professor de la UVic-UCC i coordinador del grau en Màrqueting i Comunicació empresarial.

Referent de la publicitat, el màrqueting i la comunicació

Lluís Bassat (Barcelona, 1941) va fundar, el 1975, l'agència Bassat & Asociados (avui Ogilvy & Mather). Entre d’altres, ha ocupat els càrrecs de president del Grupo WPP Iberia i ha estat membre del consell d'administració d'Ogilvy Worldwide i de Telefónica Publicidad e Información, dels patronats de la Fundació Internacional Josep Carreras per a la lluita contra la leucèmia, de la Fundació Reial Automòbil Club de Catalunya o de l'European Council de la Universitat Ben-Gurion del Nègueb. També ha estat vicepresident de la Fundació Ernest Lluch i president del Consell Assessor de la Universitat Europea de Madrid, on ha estat professor. Bassat també és conegut pel seu amor a l’art i la seva afició al col·leccionisme. El resultat és una col·lecció privada de més de 2.500 obres originals, que des del 2010 ha començat a fer-se pública al Museu d’Art Contemporani de Mataró.

D’acord amb la proposta presentada des de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Lluís Bassat reuneix un conjunt de requisits que el fan mereixedor del doctorat honoris causa, la màxima distinció que concedeix la UVic-UCC a una persona en reconeixement de la seva trajectòria acadèmica, científica, literària, cultural, social, política i econòmica i dels valors que comporta: a més de ser una autoritat en els àmbits professionals que li son propis i de ser considerat “un dels pares de la comunicació del segle XX i principis del XXI”, té “una gran capacitat emprenedora que es manifesta tant en l’àmbit publicitari com en el cultural, esportiu, social i intel·lectual” i “és una persona d’una gran sensibilitats social i un dels mecenes culturals i artístics més rellevants de Catalunya”