La basílica de la Seu de Manresa presenta una nova edició de les visites guiades al temple al capvespre. Les Vesprades d'estiu a la Seu gòtica es faran els dies 20, 21 i 22 de juliol, d'1/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre. Es tracta d'unes visites molt especials que comencen en un moment màgic del dia: quan el temple tanca les seves portes i hi regna el silenci. En motiu de la celebració dels 700 anys del contracte de construcció de la Seu, enguany el recorregut se centrarà en la basílica gòtica. Els visitants se situaran a la Manresa de l'any 1322, moment en què el mestre d'obres Berenguer de Montagut va ser contractat per edificar un gran temple equiparable a una catedral.

El recorregut inclourà l'exterior de la basílica, la nau central i l'explicació del retaule gòtic del Sant Esperit (Pere Serra, 1394), i finalitzarà amb l'ascens a la primera coberta, on caminant entre contraforts i franquiciats per les gàrgoles, es podran apreciar tots els detalls de l'estructura de la Seu.

Un guia acompanyarà el trajecte i explicarà tots els detalls sobre la construcció del temple i què fa que la Seu de Manresa es consideri un dels exemples més representatius del gòtic català.

Visitants a la Seu al capvespre Arxiu/La Seu

Abans de les Vesprades d'estiu a la Seu gòtica, s'ha programat la visita D'Oliba a Berenguer de Montagut, el dijous 14 de juliol, a 1/4 de 8 del vespre. Aquesta activitat serà una prèvia on es contextualitzarà el pas de l'esglesiola romànica del Puigcardener a la gran basílica gòtica de Manresa. El recorregut es focalitzarà en les dues grans figures que simbolitzen aquestes dues etapes del temple manresà: el bisbe i abat Oliba, que impulsà la redotació del temple l'any 1020 i Berenguer de Montagut, artífex de l'obra gòtica.

Com ja es va explicar, la Seu de Manresa i la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ofereixen aquest estiu com a novetat un paquet per fer la visita de capvespre als dos temples amb un descompte. Es tracta d'una iniciativa que vol posar de manifest la germanor de totes dues institucions, ja que ambdues són obra del mateix arquitecte: Berenguer de Montagut.

Les entrades per cada visita es poden comprar en els següents enllaços: