L'exgerent de la Universitat Politècnica serà el nou director del projecte de Fàbrica Nova

Xavier Massó, de Terrassa, va tenir un paper actiu en la construcció del campus Diagonal-Besós de la UPC

D'esquerra a dreta Xavier Massó, Marc Aloy i Daniel Crespo

D'esquerra a dreta Xavier Massó, Marc Aloy i Daniel Crespo / MIREIA ARSO

Jordi Morros

Jordi Morros

El projecte de Fàbrica Nova, per la seva magnitud econòmica, urbanística i social, necessita algú que hi pensi les 24 hores del dia. I aquesta persona serà el fins fa poc gerent de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Xavier Massó. De Terrassa i instal·lat a Viladecavalls, farà el camí invers que feia fins ara per anar a la feina. En lloc d’agafar direcció Barcelona anirà en direcció a Manresa.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el rector de la Politècnica, Daniel Crespo, han presentat aquest dimecres al matí Massó en un acte a l’Ajuntament. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB, el 1992 va entrar a treballar a la UPC, on ha desenvolupat diversos càrrec de responsabilitat en el camp de la gestió com director econòmic i de serveis. Del gener del 2018 fins a l’octubre de 2022, va ser gerent de la UPC.

També ha participat activament en el projecte del Campus Nord de la UPC i, més recentment, al campus Diagonal-Besòs de la mateixa Politècnica que es va posa en marxa el 2017 i que «pot servir de model» del pol de coneixement de Fàbrica Nova, segons ha dit Aloy.

A la presentació l’alcalde ha assegurat que Massó coneix la universitat, coneix la ciutat i també el projecte de Fàbrica Nova. «És un professional potent i de prestigi que buscava un projecte que l’enriquís intel·lectualment i l’hem agafat al vol».

Per la seva part el rector Crespo ha afirmat que en aquest tipus de projectes és important tenir les persones correctes al capdavant» i és necessari un equip de treball que s’hi dediqui al 100 %. A més a més «això de construir un campus no li ve de nou. Recull qualitats, experiència i coneixement del projecte, amb la qual cosa no hi haurà temps morts».

"Vinc a sumar"

Xavier Massó Pérez ha estat, fins fa tres mesos, gerent de la Universitat Politècnica de Catalunya

Xavier Massó Pérez ha estat, fins fa tres mesos, gerent de la Universitat Politècnica de Catalunya / MIREIA ARSO

«Vinc a sumar», ha dit Massó, i a tirar endavant un projecte a 8 o 10 anys vista. Ha assegurat que és una possibilitat d'or per fer un projecte nou i diferent, allunyat de la tradicional concepció que es pot tenir d'un campus universitari tancat sinó obert a la ciutadania i participatiu. També ha remarcat que el projecte ha de permetre recosir urbanísticament la ciutat.

Assumirà el càrrec a partir del 24 de gener, un cop hi doni el seu vist i plau el Consell Social de la Politècnica. El seu despaxt serà a Manresa. Inicialment a la Politècnica de l’avinguda de les Bases. És un fixatge conjunt de l’Ajuntament de Manresa i la Politènica de Catalunya, el que suposa que el projecte de Fàbrica Nova comença a generar «despeses que assumim conjuntament», ha remarcat Aloy.

A l’acte de presentació de Massó hi han assistit, entre altres, regidors de l’Ajuntament de Manresa; directius de la UPC a Manresa encapçalats pel seu director, Pere Palà; i també el vicerector d’Infraestructures de la UP, Jordi Ros, i l’actual gerent de la Politècnica, Ivan Planas.