Rutes per escenaris de l'activisme social a Manresa començant per Fàbrica Nova

Es recordarà la vaga del 1946, i també es visitaran altres punts per fer memòria de les lluites a la ciutat

Durant la visita a Fàbrica Nova es podrà entrar a l'interior de la nau industrial

Durant la visita a Fàbrica Nova es podrà entrar a l'interior de la nau industrial / AJM

Redacció

La Comunalitat Urbana de Manresa, un projecte local d’ajuda mútua, ha organitzat tot un seguit de rutes de memòria de l’activisme, que començaran aquest dimecres a la tarda a Fàbrica Nova.

Es tracta d’un projecte per recuperar el que es consideren els escenaris més representatius de les diverses lluites de l’activisme social a Manresa que segons l’entitat, han construït i configurat el teixit de la ciutat.

El projecte començarà aquest dimecres a 2/4 de 5 de la tarda a Fàbrica Nova, on hi va haver la vaga del 1946, en ple règim franquista.

Es farà una petita visita a l’interior del recinte a càrrec del membre del Centre d’Estudis del Bages Jordi Bonvehí. També hi participarà Carme Botifoll de l’Associaci Memòria i Història de Manresa.

A continuació s’anirà a la Pista Castell per recordar els concerts antirepressius que s’hi van celebrar els anys 80 i 90, i la seva importància pels moviments socials de l’època. En parlaran organitzadors d’aquests concerts.

La següent parada de la rura serà a la plaça Espanya, on fa 27 anys s’hi va dur a terme l’acampada del 0,7% contra el deute extern.

La ruta continuarà al carrer Àngel Guimerà 53, on hi havia la seu del casal Alimara que va patir un atemptat amb bomba de l’extrema dreta el 1989.

Finalment la ruta de la memòria de l’activisme acabarà a la plaça de Sant Domènec on hi va haver l’acampada del 15-M l’any 2011.

Per participar a la rita de l’activisme cal inscriure’s a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJOJ2Br7PECJhHpIkmGbHjUXfqsU_qTZ0zv3speakYi_HRvQ/viewform?usp=sf_link

El punt de trobada és aquest dimecres a Fàbrica Nova a 2/4 de 5 de la tarda.