Salut deixa la seva seu de la Muralla del Carme i es trasllada a l’edifici del Pere III

Fa més de 40 anys que el departament va obrir la seva primera oficina a Manresa, a l’edifici que ha ocupat fins ara

Nova seu del departament de Salut a Manresa

Nova seu del departament de Salut a Manresa / SERVEI CATALÀ DE LA SALUT

Redacció

El Servei Català de la Salut ha deixat aquest dimecres la seva històrica seu a la Muralla del Carme de Manresa per traslladar-se al centre de negocis Pere III, a la Muralla Sant Francesc. A partir d’ara serà la nova seu de la Regió Sanitària de la Catalunya central.

Feia més de quatre dècades que el departament de Salut es va obrir la seva primera oficina al quart pis de l’edifici de la Muralla del Carme. A partir d’aleshores l’espai es va anar ampliant fins a ocupar pràcticament tot l’edifici, distribuïts en diferents pisos. Això generava problemes organitzatius i també dificultats en l’atenció a la ciutadania, que era al quart pis.

De fet l’Agència de Salut Pública, que també era a la Muralla del Carme, ja es va traslladar fa dos anys a l’edifici del Pere III. Ho va fer davant la necessitat de tenir més espai i acollir més professionals per fer front a la pandèmia de la covid.

Al Pere III el Servei Català de la Salut atendrà la ciutadania a la planta baixa, lloc on també s’ubicarà el registre i el centre d’operacions del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Al tercer pis hi haurà la gerència del Servei Català de la Salut, així com la resta d’unitats operatives. Sóc les direccions de sector, la unitat de farmàcia i els serveis de gestió i comunicació. En aquest mateix espai hi treballa el referent d’atenció integrada social i sanitària.

Segons el departament de Salut, els nous espais s’han dissenyat seguint els criteris d’ocupació dels immobles d’ús administratiu de la Generalitat de Catalunya, aprovats l’1 de març del 2021.

La nova estratègia d'ocupació de l'espai preveu la distribució dels espais de treball individual en planta oberta, potencia els espais de col·laboració, juntament amb una tipologia variada d'espais, i afavoreix la mobilitat dels treballadors i treballadores en els immobles.

Un dels espais de treball de la nova seu de la Regió Sanitària de la Catalunya central, al Pere III

Un dels espais de treball de la nova seu de la Regió Sanitària de la Catalunya central, al Pere III / SERVEI CATALÀ DE LA SALUT

Suposa una nova forma de treballar, més moderna i innovadora, informa Salut, en la qual els espais s'adeqüen a les tasques que es desenvolupen al llarg de la jornada laboral, i no a l'inrevés. En aquests processos d'innovació i modernització en la manera de treballar de l'Administració pública s'ha d'inscriure també la transformació digital de l'administració.

Sobre això, la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Alba Oms, ha opinat que “fem un canvi important perquè deixem enrere uns espais que ens limitaven el treball en equip. Espais de treball compartimentats en pisos que no ens permetien una atenció adequada a la ciutadania i que dificultaven el treball dels professionals. Ara, en espais diàfans no només anem a un lloc nou i modern sinó que representa una palanca de canvi per impulsar noves maneres de treballar, compartint projectes i afavorint a una feina més transversal”.

La cap d’Atenció a la Ciutadania, Rosa Aguilera., ha treballat des del primer dia a la Muralla del Carme. Recorda que primer s’hi va establir un equip del programa Cronicat del departament de Salut. Després va passar a ser la seu d’un sector sanitari que agrupava el Bages, Berguedà, Solsonès i la Cerdanya quan encara era part de la Regió Sanitària Centre amb seu a Sant Cugat. Amb la revisió de les vegueries, fa més d’una desena d’anys, va passar a ser la seu de la Regió Sanitària Catalunya Central. Engloba les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Anoia i Osona.