Junts proposa que l'historiador Francesc Comas sigui cronista oficial de la ciutat

L'alcaldable Ramon Bacardit ressalta que Manresa necessita un cronista per la seva magnitud històrica

L'hisoriador manresà Francesc Comas

L'hisoriador manresà Francesc Comas / ARXIU/MIREIA ARSO

Redacció

El candidat a l’alcaldia per Junts, Ramon Bacardit, proposa que l’historiador manresà Francesc Comas i Closas sigui el cronista oficial de la ciutat de Manresa.

La candidatura considera que la magnitud històrica de Manresa fa necessari que tingui un cronista en ple exercici de les seves funcions. Es tracta d‘un càrrec vacant. L’últim cronista de la ciutat va ser Josep Maria Gasol.

Segons Junts, la figura de Francesc Comas, «com a estudiós de la ciutat i com a persona d’alta estima pels manresans, mereix aquesta consideració honorífica pels seus serveis ciutadans».

Assegura que fa la proposta atenent «al seu rigor acadèmic, a la seva capacitat didàctica i a l’esperit divulgatiu de la nostra història, a la seva prolífica obra escrita sobre Manresa, al seu compromís i participació vital en el teixit associatiu de la ciutat i pel seu profund manresanisme».

Bacardit es compromet que al primer ple que se celebri del nou mandat es comenci a tramitar l’expedient i el procés necessari per al seu nomenament. «Demanarem el suport de tots els grups polítics del consistori, de les entitats i persones en particular de la ciutat perquè s’afegeixen a aquesta petició».

Comas és actualment president del Centre d'Estudis del Bages i un habitual de les visits guiades a Manresa.