Bacardit es compromet a treballar per portar universitaris al Centre Històric de Manresa

El candidat de Junts veu en la gent jove la via per reactivar el sector · Proposa fer una residència d'estudiants en una part de l'Alberg del Carme i acollir l'Escola Oficial d'Idiomes a la Casa Amigant

Ramon Bacardit a la plaça del Milcentenari, on hi ha l'Alberg del Carme

Ramon Bacardit a la plaça del Milcentenari, on hi ha l'Alberg del Carme / Arxiu particular

Redacció

"Hem de revitalitzar i rejovenir el Centre Històric. Vull portar la universitat també al bell mig del Barri Antic, vull que gent jove hi vingui a viure. Si som capaços de fer això es generarà una onada de transformació al barri que multiplica”. És l'aposta que fa l'alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit.

Al seu entendre, la recuperació del Barri Antic ha de comptar amb l’activació de diferents fronts alhora. “No ho pot fer tot l’Ajuntament, ni per recursos econòmics ni per recursos humans”, argumenta. Considera que portar gent jove al barri, com ara estudiants universitaris, és un element de transformació que activarà la regeneració urbana: més activitat, més comerç, més rehabilitació d’habitatges.

Acollir un grau universitari al Barri Antic

És per això que es proposa seure i estudiar amb la FUB (Fundació Universitària del Bages) la implantació d’algun equipament universitari al bell mig del Barri Antic que aculli algun grau de nova creació.

Es mostra determinat a promoure l'arribada d’estudiants: “Promourem una nova residència d’estudiants al cor del barri, a l’ala sud de l’Alberg del Carme perquè els joves tinguin un espai assequible on viure dins del mateix veïnat”, recalca.

L'EOI a la Casa Amigant

L’alcaldable també ha mostrat la voluntat de traslladar l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) al centre de la ciutat. “Hem d’activar els edificis buits que tenim al Centre Històric, per la qual cosa sol·licitarem a la Generalitat reubicar l’EOI al centre del Barri Antic, en algun dels edificis que ara no tenen cap ús. En aquest sentit, farem un pla d’activació dels equipaments en desús del Centre Històric per tal de recuperar-los amb usos viables com el de l’EOI (Casa Amigant, on actualment hi ha l'Ateneu la Sèquia) i es proposarà als propietaris d’edificis estratègics la seva activació per a la revitalització urbana". Esmenta la Casa Llissach, l'antiga Cambra Comerç, el convent de les Caputxines i l'Ateneu de les Piques, , entre d'altres.

Posar de moda el Centre Històric

“Al Centre Històric li cal més llum, més claror, per fer-lo més habitable i visitable. El barri ha de recuperar l’autoestima i la confiança, ha de fer goig i ha de lluir. Hem de posar el Centre Històric de moda! Si perdem el centre de la ciutat perdrem el nord”, ha destacat Bacardit.

Per això, ha marcat com una de les peces clau del canvi a la ciutat la seva regeneració urgent. “Aprovarem el Pla Integral de Revitalització del Centre Històric”.

El programa del candidat, a més a més de la proposta de portar la universitat al centre de la ciutat, també aporta múltiples accions d’àmbit sectorial per el Barri Antic: “Dotarem la regidoria del Centre Històric amb equip tècnic propi especialitzat, amb capacitat executiva, i amb atribucions per atorgar llicències i impulsar la regeneració urbana dins de l’àmbit i recuperarem Forum com una agència de desenvolupament urbà”.