La Flama del Canigó reivindicarà a Manresa la festa dels Països Catalans

Arribarà divendres, vigília de Sant Joan, a la plaça Major, en un acte coordinat per Òmnium Bages-Moianès 

Encesa del del peveter a la plaça Major, l'any passat

Encesa del del peveter a la plaça Major, l'any passat / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

La Flama, procedent del cim del Canigó, serà rebuda a Manresa a les cinc de la tarda, a la Muralla de Sant Domènec (davant del teatre Conservatori), des d’on es durà fins a la Plana de l’Om, on serà custodiada fins al vespre, amb cançons i danses dels Països Catalans, per portar-la a la plaça Major en cercavila a dos quarts de vuit del vespre. 

Després de l’encesa del peveter a la plaça Major, Montserrat Vives Jorba, membre de la primera junta d’Òmnium al Bages i al Moianès, farà la lectura del missatge d’enguany, escrit per l’exconseller Lluís Puig Gordi. 

Tot seguit, la coral Refilets interpretarà Muntanyes del Canigó i altres cançons populars, abans de donar pas a la Revetlla Infantil Sense Petards. Des d’Òmnium Bages-Moianès es convida tothom qui vulgui a recollir la flama per encendre les fogueres dels barris i pobles de les nostres comarques. 

PROGRAMA:

  • 17:00 h Rebuda de la Flama a la punta Passeig (davant del Conservatori) i trasllat a la Plana de l’Om.
  • 17:30 h Danses d’arreu dels Països Catalans a la Plana de l’Om, a càrrec de Tradiball Endansa i acompanyament musical del grup Giravolt.
  • 18:30 h Cant coral a la Plana de l’Om, amb el Taller de cançons de l'Ajuntament de Manresa.
  • 19:15 h Pujada de la Flama fins a la plaça Major, amb músics de carrer.
  • 19:30 h Encesa del peveter, lectura del missatge a càrrec de Montserrat Vives Jorba i interpretació coral de Muntanyes del Canigó a càrrec de la coral Refilets.
  • 20:00 h Revetlla infantil sense petards (organització: Imagina’t)