Qui és qui al nou govern de Manresa?

L'alcalde Marc Aloy (ERC) tindrà com a primer tinent d'alcalde Anjo Valentí (PSC), segon Mariona Homs (ERC) i tercer Joan Vila (Impulsem)

El nou govern al complet al saló de sessións

El nou govern al complet al saló de sessións / MIREIA ARSO

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L'alcalde Marc Aloy (ERC) ha presentat el nou govern tripartit amb el qual governarà Manresa fins al 2027.

Tindrà com a primer tinent d'alcalde Anjo Valentí (PSC), segon Mariona Homs (ERC)i tercer Joan Vila (Impulsem). Pel que fa a la informació ja avançada per aquest diari es pot afegir que la republicana Tània Infante, a més de Comerç, serà la regidora de Cultura i Llengua.

Mobilitat, Carles Garcia i Educació per a Pol Huguet

El regidor d'Urbanisme, Carles Garcia (ERC), assumirà Mobilitat, a més d'Urbanisme i, Pol Huguet (ERC), serà regidor d'Educació, a més d'Acció Climàtica.

En quant a Lluís Vidal Sixto, a més d'Ocupació assumirà Emprenedoria i Acció Comunitària.

Hi ha una clara aposta per reforçar les responsabilitats de la número 2 de la candidatura d'Aloy, Mariona Homs, que serà la segona tinent d'alcalde, regidora de Presidència, portaveu del govern, a més de mantenir serveis socials, que s'anomenarà regidoria de Drets Socials i, també, eixoplugarà les polítiques cap a les persones grans.

Els càrrecs un a un

  • Marc Aloy (ERC): Alcalde

Arquitecte i alcalde de Manresa des del 2020. Militant d’ERC i apassionat de la música. Ha estat vinculat a entitats de la ciutat com Òmnium Cultural i Xàldiga. Durant més de deu anys va ser membre de l'equip de treball de la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes i va ser un dels fundadors de l'espai cultural Via Fora!. Des de l'any 2015 és regidor a l'Ajuntament de Manresa. Ha estat regidor d'Urbanisme entre els anys 2016 i 2019 i regidor de Presidència entre el 2019 i el 2020.

  • Anjo Valentí (PSC): Regidor de Seguretat Ciutadana, Regidor d'Esports i Salut. Primer tinent d'alcalde.
  • Mariona Homs (ERC): Portaveu del govern, Regidora de Presidència, Regidora de Drets Socials i Persones Grans. Segona tinent d'alcalde.

Antropòloga, regidora d’Acció i Inclusió Social (2019-2023) i Directora General de Serveis Socials (2022-23). Té un postgrau en Lideratge institucional i gestió pública i un altre en Direcció de recursos humans i gestió de talent.

  • Joan Vila (Impulsem): Regidor d'Indústria, Turisme i Coneixement. Tercer tinent d'alcalde.

Joan Vila s’ha format per liderar projectes i ser emprenedor (màsters en Direcció Comercial i Màrquèting per EAE i EADA) i ara, en la línia política, està cursant el grau de Ciències Polítiques i de l’Administració.

Tot i començar al món de la banca, posteriorment va passar per diferents empreses líders del sector de l’embalatge fins arribar a Torraspapel on va exercir de directiu de la casa més de 15 anys, previ a establir-se com a emprenedor en el grup d’empreses que regenta actualment, principalment del sector del comerç i serveis.

  • Montserrat Clotet (ERC): Regidora de Recursos Humans i Govern Obert. Quarta tinent d'alcalde.

Llicenciada en Psicologia i Pedagogia i postgraduada en Lideratge institucional i gestió de les polítiques, desenvolupament local i regional i en logopèdia. Regidora de Recursos Humans i Govern Obert (2019-2023). Vinculada des de sempre a la vida cultural i associativa de la ciutat (Els Carlins, Agrupació Cultural del Bages, Xàldiga, entre altres). Professionalment, ha treballat durant més de 25 anys a la Diputació de Barcelona impulsant projectes relacionats amb el foment de l’ocupació, els joves i l’emprenedoria.

  • Mariana Romero (PSC): Regidora de Via Pública i Ciutat Intel·ligent. Cinquena tinent d'alcalde.

Nascuda a Manresa el 1968, Arquitecta Tècnica (UPC) i Enginyera de l’Edificació (UPC). Ha desenvolupat la seva carrera professional en despatxos d’arquitectes i enginyers, constructores, promotores i en l’administració, en la realització d’obra pública i privada. En el món associatiu ha estat vocal de la Junta del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona i presidenta del CDIAP del Bages.

  • Carles Garcia (ERC): Regidor d'Urbanisme i Mobilitat. Sisè tinent d'alcalde.

Arquitecte tècnic amb experiència internacional a Santiago de Xile i el Canadà. La darrera etapa professional l’ha passat a Toronto formant part de la direcció d’obra de dues estacions soterrades de la nova línia de metro de la ciutat. Durant la seva joventut va estar vinculat al Club Natació Manresa i al Mijac Sagrada Família, del qual va ser-ne responsable entre els anys 2008 i 2011.

  • Pere Massegú (PSC): Regidor d'Hisenda i regidor de Cooperació. Setè tinent d'alcalde.

Economista i Advocat. Funcionari de carrera jubilat de l’Ajuntament de Manresa, on va exercir càrrecs de responsabilitat a les Àrees d’Hisenda i Pressupostos, Planificació, Promoció Econòmica i Serveis Públics Urbans.

Militant històric del PSC des de la seva fundació, procedent del PSC-congrés liderat pel Joan Raventós. Va ser membre de la primera Comissió Executiva Local del partit fruit de la unió del PSC-Congrés, PSC-Reagrupament i la Federació Catalana del PSOE. A les eleccions del 2019 anava al número 7 de la candidatura socialista.

  • Pol Huguet (ERC): Regidor d'Acció Climàtica i Regidor d'Educació.

Llicenciat en Geografia i màster de professorat. Regidor de Ciutat Verda (2019-2023). Ha treballat com a consultor ambiental i professor i ha publicat diversos llibres sobre itineraris excursionistes al Bages i la Catalunya Central. Vinculat a mobiments escoltes, s’ha implicat projectes mediambientals com l’Anella Verda de Manresa. Va entrar a l’Ajuntament el 2017.

  • Tània Infante (ERC): Regidora de Cultura i Llengua. Regidora de Comerç.

Empresària del sector de l’hostaleria i el turisme, ha estat presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC) entre els anys 2017 i 2023, esdevenint la primera dona presidenta de l’entitat. Estudia el grau de Ciències polítiques i gestió pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, està vinculada a entitats com el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i fa de project manager en projectes d’emprenedoria.

  • Lluís Vidal Sixto (ERC): Regidor d'Ocupació i Emprenedoria. Regidor d'Acció Comunitària.

Tècnic rellotger i llicenciat en Dret, amb una llarga trajectòria en el món sindical, cívic i social de la ciutat de Manresa. És afiliat de CCOO des de l’any 1977 i ha estat membre de diverses Comissions Executives de la Catalunya Central entre 1994 i 2015 i de les Executives Catalunya Central-Vallès Occidental entre 2014 i 2021. Del 2004 al 2014 va ser Secretari General del Bages Berguedà i des del 1996 és membre del Consell Nacional de CCOO de Catalunya. És també coordinador de la Xarxa d’assessors sindicals de Catalunya des del 2021.

  • Isabel Sánchez (PSC): Regidora de Feminismes i LGTBI. Regidora d'Infància i Joventut.

Advocada, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona el 1997. Membre del Col·legi d’Advocats de Manresa. Graduada en Curs de Direcció d’empreses per ESADE el 2003. Va treballar en el despatx d’Advocats Associats Benjamí Garcia (de 1997 a 2001), i actualemt és la Responsable del Departament jurídic i administratiu i apoderada del grup de Restauració DIESA (des de 2001). I és Membre de la Junta Directiva del Manresa Club Bàsquet Femení des del 2022 (el club es va fundar 2021).

  • Jesús Alonso (Impulsem): Regidor d'Habitatge, Centre Històric i Llicències.

Es va graduar com arquitecte en l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona l’any 1973. Té una dilatada trajectòria al servei de de l'Aministració Pública. Va ser degà del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya i Conseller del “Consejo Superior de Arquitectos espanyol”. És funcionari, per oposició, de la Diputació de Barcelona des de 1978. També té experiencia en la docència universitària exercint de professor en diversos màsters de la seva

branca. És soci fundador de l’organització Arquitectos sin fronteres.

Els càrrecs un a un

Els càrrecs un a un / MIREIA ARSO

Subscriu-te per seguir llegint