Mobilització de la PAHC per intentar evitar un desnonament al carrer Sant Cristòfol de Manresa

El desallotjament d'un habitatge on hi viu una persona en "situació d'exclusió residencial" s'ha realitzat malgrat les protestes

Moblitizació de la PAHC per aturar un nou desnonament a Manresa

Lluc Grandia

Redacció

Els Mossos han desnonat aquest matí un habitatge del carrer Sant Cristòfol de Manresa on hi residia una dona de 63 anys, malgrat l’intent d’impedir-ho de la PAHC, que han concentrat una trentena de persones amb la intenció d’aturar-ho. Finalment, però, la policia ha entrat a l’edifici i l’ha desallotjat. No hi ha hagut enfrontaments entre manifestants i Mossos.

Un portaveu del col·lectiu de la PAHC que s'ha concentrat davant de la casa ha explicat que aquest era el tercer llançament que s'intentava "per fer fora la Mercè, que és una persona que porta 35 anys vivint-hi. S'ha produït una situació d'aquelles en què s'enteranyina la família amb l'empresa, una empresa que tenia problemes econòmics i que van acabar posant la casa com a aval. Això va propiciar que la casa se la quedés Hisenda, que la va subhastar. La va adquirir una empresa immobiliària, sabent que hi havia una persona que hi vivia, que l'haurien de desnonar".

Segons el col·lectiu, el procés va anar prosperant, "mai no se li va fer una oferta raonable a la Mercè, i quan van començar a tirar endavant els desnonaments, com a PAH la vam defensar i vam parar els dos primers". Segons detallava, la Mercè té 63 anys i no té ingressos. "Està en situació d'exclusió residencial. Hi ha un informe de Serveis Socials que el Jutjat no li ha fet cas, la qual cosa és molt estrany", subratllava.  

El mateix portaveu explicava que "hem intentat parlar amb la propietat i amb els Jutjats i amb Serveis Socials per tenir un temps raonable de quatre o cinc mesos per aconseguir una alternativa. Ni cas. Els tres llançaments s'han fet amb vint dies de diferència entre ells, han anat a totes, han decidit que la Mercè havia de marxar fora de casa i li han donat tres dies d'alberg, després dels quals estarà al carrer. Té uns ingressos mínims que li serveixen per menjar i prou i no té ni li donen cap alternativa". I lamentava que "la manera que tenen de confrontar el nostre moviment i debilitar-lo és posar multes".

Un cop finalitzat el desnonament, la PAHC ha començat una manifestació que ha arribat fins a carretera de Vic, davant de la seu de Serveis Socials, per exigir una solució.