Junts proposa al ple que Francesc Comas sigui cronista oficial de la ciutat

El grup municipal compleix la iniciativa que va presentar en campanya electoral

Francesc Comas en una imatge d'arxiu

Francesc Comas en una imatge d'arxiu / Arxiu/Marta Pich

Redacció

El grup municipal de Junts presentarà al proper ple municipal una proposició perquè l'historiador Francesc Comas i Closas sigui nomenat cronista oficial de la ciutat de Manresa.

D'aquesta forma materialitza la proposta que va llançar durant la campanya electoral. El grup municipal de Junts per Catalunya a Manresa proposa tramitar l’expedient i el procés necessari per a incoar el nomenament. 

D’ençà de la mort de Josep M. Gasol i Almendros, el càrrec de cronista oficial de la ciutat ha quedat vacant. Per això, el Grup Municipal de Junts creu necessari disposar d’aquesta figura considerant la magnitud històrica de la ciutat. 

Capacitat didàctica

Per la seva trajectòria docent i com a historiador, pel seu rigor acadèmic, per la seva capacitat didàctica i esperit divulgatiu de la nostra història, i per la seva prolífica obra escrita sobre Manresa, Junts considera que "Francesc Comas reuneix els mèrits per tenir aquesta consideració honorífica". Afegeix, a més, el seu compromís i participació vital en el teixit associatiu de la ciutat –ara representat amb la presidència del Centre d’Estudis del Bages

Per això demana el suport de la restra dels grups polítics del consistori a aquesta iniciativa.